Суд на Миколаївщині скасував “комунізацію” Баштанки

 

Суд визнав протиправним та скасував рішення Баштанської міськради, яким  низці вулиць міста Баштанка було повернуто старі назви, заборонені законом про декомунізацію.
Як повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області, рішення ухвалено в четвер, 15 червня.

Як відомо, 25 травня 2017 року Баштанська міська рада знову назвала вулицю Небесної Сотні вулицею Баштанської Республіки, вул. Підпільників ОУН – Васляєва, вул. Д. Боровика – Ватутіна, вул. Василенко – Горького.

“Вважаючи, що зазначене рішення Баштанської міської ради є очевидно протиправним, прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування цього рішення, який задоволено в повному обсязі”, – зазначили у відомстві.

“Миколаївщина – патріотичний край, де вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні, схиляють голови перед загиблими захисниками країни та підтримують воїнів у зоні АТО, тому, сподіваємось, що цей випадок буде уроком і пересторогою для інших не допускати в подальшому демонстрацій та будь-яких проявів символів тоталітарного комуністичного режиму”, – ідеться в повідомленні прокуратури.

Читайте також:
Декомунізація по-запорізькому: пам’ятник Леніну перетворили на Орлика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна