Сенат США посилив санкції проти Росії

 

Сенат США схвалив законопроект, що передбачає посилення вже існуючих санкцій, введених американською владою стосовно кількох секторів російської економіки після анексії Криму і початку збройного конфлікту на Донбасі.

Тепер документ відправиться в Палату представників Конгресу США, а у випадку, якщо його підтримають і там, піде на підпис президенту Дональду Трампу, передає УНІАН.

Про намір Вашингтона посилити санкції проти Росії стало відомо 13 червня. Проект підтримали як республіканці, так і демократи.

Згідно з текстом документа максимальний термін фінансування російських банків, потрапили під санкції, скоротиться до 14 днів з нинішніх 30, а термін фінансування російських нафтових компаній – до 30 днів з нинішніх 90 днів.

У документі також міститься пропозиція оподатковувати санкціями тих, хто допомагає Росії розвивати систему трубопроводів для експорту нафти і газу, а також тих, хто допомагає приватизації російських державних активів у випадку, якщо це дозволяє несправедливо збагатитися російським чиновникам.

Крім того, текст законопроекту ускладнює для президента США одноосібне скасування санкцій.

Секторальні санкції щодо Росії були введені владою США у 2014 році на тлі початку збройного конфлікту на Донбасі, відповідальність за який у Вашингтоні покладають на Москву. Ці санкції стосувалися декількох секторів російської економіки, в тому числі банківського сектору та добувної галузі.

Ще до цього США ввели індивідуальні санкції стосовно окремих російських та українських чиновників і підприємців, а також щодо кількох компаній, так як вважали їх причетними до анексії Криму. Згодом цей список неодноразово розширювався.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна