Коригувальникові вогню “ДНР” по Авдіївці дали чотири роки

 

До чотирьох років позбавлення волі засуджено мешканця Авдіївки, який коригував вогонь артилерії бойовиків “ДНР”.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

“Костянтинівська місцева прокуратура повністю довела у суді провину 50-річного мешканця м. Авдіївки, який впродовж півроку передавав представникам так званої «ДНР» інформацію, яку вони використовували для обстрілів позицій Збройних сил України”, – зазначили у відомстві.

Під час судових слухань встановлено, що “чоловік у грудні 2014 року, перебуваючи у місті Донецьк, під психологічним примусом та погрозам його дочці, яка навчалась в одному з ВУЗів Донецька, був залучений представниками незаконних збройних формувань (колишніми правоохоронцями, які перейшли на сторону терористів) до співпраці”.

“Повернувшись до Авдіївки, чоловік не звернувся до правоохоронних органів та почав передавати терористам деталізовані дані про місця дислокації, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців і військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, задіяних в проведенні антитерористичної операції на території Авдіївки та у населених пунктах Ясинуватського району”, – наголосили в прокуратурі.

Суд, врахувавши доводи прокуратури, визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) Кримінального кодексу України, та засудив до 4 років позбавлення волі.

Читайте також:
“Е*ните – сразу попадете! Пусть сдохнут!”
Як на Донбасі вираховують коригувальників “ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна