Бойовики вразили ферму Новолуганського і їдальню “Айдара”, жертвою обстрілу став собака батальйону. ВІДЕО

 

Обстріл із мінометів і танка на околиці Новолуганського серед білого дня приніс нові руйнування для місцевої свиноферми, котра є основним роботодавцем для жителів прилеглої території по обидва боки фронту. З понад трьох десятків снарядів, випущених у бік позицій ЗСУ, половина впали на території агропідприємства, йдеться в сюжеті ТСН.

Працівники підприємства відмоаилися говорити на камеру, адже багато хто з них приїздить на роботу з території ОРДЛО.

Українські військові кажуть, що “своїх” бойовики, може, і пошкодували б, але наказ стріляти віддавали вочевидь не місцеві терористи.

“На посадах командира батальйону та вище перебувають кадрові російські військові офіцери. Артилерійські підрозділи противника укомплектовані кадровими російськими військовослужбовцями. Їм байдужа наша інфраструктура, наші підприємства, ферми, на яких люди працюють”, – пояснив командир батальйону ЗСУ “Айдар” Максим Марченко.

Поцілили бойовики і в імпровізовану їдальню українських військових. Землею, осколками та ударною хвилею пошкодило столи, шафи, посуд та інше приладдя.

“Тут людей не було, всі на посту були. Після цього не захочеться тут їсти”, – розповів боєць “Айдару” з позивним “Лев”.

Жертвою несподіваної атаки став собака – пес був саме на тому місці, де впав снаряд.

З машини підрозділу, що стояла неподалік, бійці витягли осколки забороненої 120-ї міни.

Читайте також:
Уночі бойовики накрили важкою артилерію Суху Балку, загинув місцевий житель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна