“Як 9/11”: у Лондоні вщент вигорів багатоповерховий будинок, загинуло не менше 6 людей

 

У пожежі, яка спалахнула в ніч із 13 на 14 червня у багатоповерховому житловому будинку в Лондоні, загинуло щонайменше шість людей.

Ця цифра може зрости, оскільки проведення аварійно-рятувальних робіт триватиме ще кілька днів, повідомляє BBC.

Пожежа у 24-поверховій будівлі Grenfell Tower, розташованій у районі Північний Кенсінгтон, спалахнула близько 1-ї години ночі за лондонським часом. Багато мешканців будинку вже спали, раптово опинившись у вогняній пастці.

За словами очевидців, не маючи змоги вийти з палаючого помешкання, дехто стрибав у вікна. А одна жінка нібито викинула своє немовля приблизно з 9-го поверху, перед тим прокричавши до натовпу внизу прохання впіймати дитину. І свідки події запевняють, що так і вийшло: одному чоловікові нібито вдалося впіймати маля.

Будинок так сильно вигорів зсередини, що рятувальники побоювалися, чи він не завалиться. Багатьом із тих, хто спостерігав за цією макабричною картиною, вона нагадала пожежу, що спалахнула у нью-йоркських “вежах-близнюках” після теракту 11 вересня 2001 року (відомого як 9/11).

Пожежники визнають, що вогонь охопив будинок на 120 квартир якось “ненормально”, з огляду на швидкість його поширення майже на всі поверхи. Чому саме так сталося, з’ясовують фахівці.

Досі не відомо, скільки саме людей перебувало в будинку й скількох із них вдалося врятувати. Тих, кого евакуювали з палаючої будівлі, розмістили поруч у християнській церкві.

Читайте також:

У Росії – пожежа й вибухи на пороховому заводі в Казані. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна