ДПСУ не пустила в Україну частину збірної Росії з боксу, яка їхала на чемпіонат Європи

 

У середу, 14 червня, Держприкордонслужба не пропустила в Україну дев’ятьох громадян Російської Федерації, які прямували на чемпіонат Європи з боксу в Харкові.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив у “Фейсбуці” речник ДПСУ Олег Слободян.

“Всі вони учасники чи акредитовані особи російської команди на чемпіонат Європи з боксу… Непропущені іноземці слідували на змагання поїздом «Москва-Харків» разом з іншими учасниками команди Росії у складі 39 осіб”, – розповів Слободян.

За його словами, під час прикордонного контролю та проведення перевірки прикордонники встановили, що дев’ять російських громадян порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим.

“Саме тому було прийнято рішення про їх не пропуск на територію України та заборонено в’їзд терміном на три роки. Серед них безпосередні учасники змагання, тренери, представник по роботі з медіа, вболівальники, а також два журналісти російського пропагандистського каналу LifeNews. Всі вони будуть повернуті в зворотному напрямку”, – заявив представник Прикордонної служби.

За даними Isport, серед недопущених в Україну – боксер Георгій Кушиташвілі (вагова категорія до 81 кг) та прес-аташе федерації Влад Романов.

Олег Слободян зазначив, що прикордонники активно оформляють учасників чемпіонату Європи з 1 червня. Загалом через кордон прослідувало вже 146 осіб – учасників 14 команд.

Чемпіонат Європи з боксу серед чоловіків, що пройде в Харкові 16-24 червня, водночас є одним із головних кваліфікаційних турнірів, на якому будуть розіграні ліцензії на чемпіонат світу в Гамбурзі цієї осені.

Нагадаємо, у березні СБУ заборонила в’їзд в Україну представниці Росії на “Євробаченні-2017”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна