У Росії проти нардепа Парасюка порушили справу за напад на генконсульство

 

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу щодо народного депутата України Володимира Парасюка за “схиляння до скоєння нападу на російське диппредставництво”.

Про це йдеться у повідомленні російського відомства у вівторок, 13 червня.

Вказується, що Парасюк є фігурантом справи за фактом нападу в 2016 році на генеральне консульство РФ у Львові та наруги над прапором Росії.

“В ході розслідування кримінальної справи крім причетності до вищевказаних злочинів, наслідком отримані достатні докази, що свідчать про те, що Парасюк 9 березня 2016 року також ще схиляв присутніх біля генерального консульства людей до скоєння нападу на російське диппредставництво”, – сказано у повідомленні.

У зв’язку з цим щодо Парасюка порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (залучення осіб до скоєння нападу на установи, які користуються міжнародним захистом).

Як відомо, українці правоохоронці у березні 2016 року також розслідували інцидент із прапором Російської Федерації під час акції на підтримку полоненої тоді Надії Савченко біля генконсульства РФ у Львові. Парасюк, який тоді брав участь у мітингу, зірвав з будівлі прапор Російської Федерації.

 

Українська правда

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна