У Кишиневі заявили, що вислані російські дипломати-шпигуни вербували бойовиків на Донбас

 

Молдовська розвідка вважає, що п’ятеро російських дипломатів, які були видворені з Молдови минулого місяця, були шпигунами та вербували бойовиків для участі у конфлікті на Донбасі.
Про це у вівторок, 13 червня, повідомляє Reuters із посиланням на джерело в уряді та два неназвані дипломатичні джерела.

За даними агентства, п’ятьох дипломатів РФ прогнали з Молдови, тому що вони, ймовірно, були офіцерами, які працювали під прикриттям на російську військову розвідку.

Молдовські урядовці вважають, що росіяни вербували бойовиків із Гагаузії та відправляли їх у напіввійськовий тренувальний табір у Ростовській області на півдні Росії.
Утім, джерела, що спілкувалися на умовах анонімності, не уточнюють, скільки саме було завербовано бойовиків.

За даними джерел, Служба безпеки України повідомляла молдовську владу про гагаузів, які воюють за сепаратистів на сході України.

Заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін назвав “порожньою балаканиною” інформацію Reuters про те, що вислані з Молдови російські дипломати вербували людей для участі в конфлікті на сході України.

У коментарі РІА “Новости” він заявив: “Це абсолютно порожня балаканина, не підкріплена жодними фактами. Це спеціально хтось намагається прогнати інформаційну хвилю. Тим більше, що в Молдові непросте внутрішнє становище і йде протистояння політичних сил”.

Карасін стверджує, нібито “люди (дипломати) виконували абсолютно зрозумілі службові обов’язки, брали участь в двосторонніх контактах по військовій лінії”.

Читайте також:
РФ висилає 5 молдавських дипломатів у відповідь на дії Кишинева.
У президента Молдови істерика

Молдова поставила своїх прикордонників і митників на ПП “Кучурган”
між Україною і “ПМР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна