Турчинов замість АТО пропонує інший формат. ВІДЕО

 

Україна потребує замість АТО нового формату захисту від гібридної війни, яку веде Російська Федерація.
Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов у відео, оприлюдненому на його фейсбук-сторінці.

“Настав час нам визначити такий правовий формат, який дозволить оптимально захисти Україну від гібридних засобів війни, що застосовує проти нас Росія, а не втискати масштабні проблеми в обмежений формат АТО”, – наголосив він.

Турчинов зазначив, що військові дії тривають на сході вже три роки і переросли формат АТО як за тривалістю, так і за масштабами.

“Попри розповсюджене уявлення, відповідно до нашого законодавства, введення воєнного стану передбачає лише запровадження особливого правового режиму в країні або в окремих регіонах і не надає автоматичного права на застосування ЗС України та інших військових формувань. Це законодавство сформовано на основі уявлень XX століття про класичну війну і не враховує особливості російської гібридної агресії проти України”, – сказано в анотації до відео.

За словами секретаря Радбезу, необхідно не просто визнати окремі райони Луганської та Донецької областей окупованими Росією, а й чітко на законодавчому рівні визначити основи державної політики щодо їхнього звільнення.

Для цього, вважає Турчинов, потрібна нова ефективна технологія захисту України від агресора. Вона може передбачати надання президенту України право застосовувати Збройні сили та інші військові формування проти агресії РФ.

Крім того, секретар РНБО виступив за створення оперативного штабу із широкими повноваженнями для комплексного управління ЗСУ, усіма силовими структурами, в тому числі і військово-цивільними адміністраціями.

Читайте також:
Турчинов виступив за якнайшвидший візовий режим з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна