Петиція про скасування призову офіцерів запасу не користується підтримкою

 

На сайті президента України розміщено петицію про скасування призову офіцерів запасу, які раніше не служили в Збройних силах, однак вона фактично не має підтримки. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на сторінку петиції.

Автор допису – Солод Денис Анатолійович.

Петицію оприлюднено 2 червня. За 11 днів – станом на 12:30 вівторка, 13 червня – вона набрала лише 78 підписів – із 25 тисяч, необхідних для розгляду.

В тексті петиції сказано:

“Шановний пане Президенте!!!
Звертаємось до Вас, як до Верховного Головнокомандувача ЗСУ з проханням скасувати Наказ Міністра оборони України Степана Полторака «Про початок призову офіцерів запасу».
До лав ЗСУ на строкову службу призивати лише осіб до 27 років, які не проходили військову підготовку та немають військових квитків, або ухладати контракти з особами за їх власним бажанням”.
(цитата дослівна)

Мізерна кількість підписів під петицією є показовою з огляду зокрема і на те, що її прибічники розміщують відповідний лінк у коментарях на сайтах.

Читайте також:
Міністр оборони підписав наказ про призов офіцерів запасу. КОГО ПРИЗВУТЬ

Призов офіцерів запасу: жінок залучатимуть нарівні з чоловіками, – ГШ

Нагадаємо, про призов (мобілізацію) у 2017 році офіцерів запасу, які досі не служили, в Генеральному штабі повідомили ще в січні, а практичні кроки в цьому напрямку оголосили лише 16 травня.
Юрист ЗСУ раніше пояснював, що чекає призваних офіцерів запасу, які служитимуть у 2017-му.
Наказ МОУ з цього приводу підписано 30 травня.

Відповідно до наказу Міністерства оборони України № 170 строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців.
Відповідний призов передбачений пунктом 5 статті 11 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та проводиться за наказом Міністра оборони України у разі потреби.
Відтак можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, але досі не служили в лавах ЗСУ і не мають права на відстрочку.

Читайте також:
Антикорупціонер Шабунін розповів, про що з ним говорили у військкоматі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна