Організатора опозиційної акції в Москві Навального арештували на 30 діб

 

Симоновський суд Москви ухвалив рішення про адміністративний арешт російського опозиціонера, лідера Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального на 30 діб.

Про це повідомляє “Медуза“.

Навального затримали вдень 12 червня поруч з його будинком, коли політик збирався на скликану ним антикорупційну акцію в центрі міста.

Раніше Навальний звинувачувався в неодноразовому порушенні правил проведення мітингів і непокору поліції.

На суді Навальний просив перенести розгляд справи у зв’язку з тим, що в нього і його адвокатів не було можливості ознайомитися з матеріалами обвинувачення, але йому було відмовлено.

Нагадаємо, ввечері 11 червня Навальний оголосив про перенесення антикорупційної акції в День Росії з проспекту Сахарова, де її проведення було погоджено з владою Москви, на вулицю Тверську, де в цей час проходив фестиваль історичної реконструкції. Навальний пояснив це тим, що прокатні компанії на вимогу мерії Москви відмовляються ставити сцену і звук на проспекті Сахарова.

На Тверській 12 червня затримали понад 750 осіб. Відносно двох учасників акції заведено кримінальну справу про напад на поліцейського.

Мітинги й затримання 12 червня відбулися також в інших містах РФ, починаючи з Далекого Сходу. Загалом затримано близько 1,5 тисячі осіб.

Це вже друга черга антикорупційних виступів, організованих кандидатом у президенти Олексієм Навальним після оприлюднення фільму “Он вам не Димон” про незаконне збагачення прем’єра Дмитра Медведєва. На акціях 26 березня теж були затримані сотні росіян із Навальним включно.

Читайте також:
Суд зобов’язав Навального видалити фільм про корупцію “Дімона” Медведєва,
він відмовляється

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна