Прокуратура оголосила про підозру главі МінАПК часів Януковича

 

Міністру аграрної політики та продовольства України часів Януковича Миколі Присяжнюку та ще двом особам повідомили про підозру у вчиненні незаконної приватизації і подальшої легалізації приміщення МінАПК на Хрещатику.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” поінформувала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Вона зауважила, що Управлінням ГПУ з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконної приватизації державного майна посадовими особами Мінагрополітики, регіонального відділення Фонду державного майна України по Києву та службовими особами юридичної особи приватного права, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, що призвело до приватизації майна у великих розмірах, та його подальшої легалізації.

“За результатами розслідування 12 червня колишньому міністру аграрної політики та продовольства Миколі Присяжнюку та ще двом особам повідомлено про підозру у вчиненні незаконної приватизації та подальшої легалізації державного майна – приміщення, що належало Міністерству аграрної політики та продовольства України, площею 516,6 кв. м по вул. Хрещатик, 24 в м. Києві”, – йдеться в дописі.

Вказаних осіб підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (в редакції від 07.04.2011), ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 233, ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України.

Сарган зауважила, що у підозрюваних в організації та виконанні цього злочину, а також у посадовців Фонду держмайна проведено низку обшуків. У кримінальному провадженні на незаконно приватизоване майно накладено арешт. Досудове розслідування триває.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна