На старій базі ДАІ: в Україні відновила роботу дорожня поліція. Радари ще не вибрали

 

Із понеділка, 12 червня, почала роботу нова дорожня поліція України. Цього дня ДПУ почала патрулювати чотири траси державного значення, повідомив на брифінгу перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“Патрульна поліція зараз патрулюватиме траси Київ-Харків, Київ-Зборів, Луцьк-Ковель і Ягодин-Сарни”, – зазначив Білошицький.

Офіцер підкреслив, що ДПУ – не окрема структура, а підрозділ уже існуючої патрульної поліції.

За його словами, до роботи стали понад 70 дорожніх поліцейських на 20 патрулях та 8 стаціонарних постах, які раніше використовувала ДАІ.
Згодом ці станції будуть перетворені на “дорожні станції патрульної поліції”.

“Там плануємо залучати інші служби: дорожні служби, можливо, служби реагування на надзвичайні ситуації”, – уточнив керівник ДПП, зазначивши, що це має дозволити максимально швидко усувати наслідки ДТП.

Також Білошицький повідомив, що автомобілі дорожніх поліцейських планують обладнати новими камерами для фіксації порушень швидкості. Їх тип ще не обрано.

“Не плутати з автофіксацією, що просто фіксує правопорушення швидкісного режиму”, – уточнив керівник.

За даними нових пристроїв автопорушників зупинятимуть та притягуватимуть до відповідальності на місці.

Олексій Білошицький запевнив, що дорожня патрульна поліція не влаштовуватиме “засідок у кущах”.

“Горезвісних засідок у кущах не буде. Патрульні екіпажі знаходяться у режимі патрулювання, в постійному русі”, – наголосив Білошицький.

Він зазначив, що дорожня патрульна поліція реагуватиме на всі порушення у межах своїх повноважень, які передбачені законом.

За його словами, підрозділи дорожньої патрульної поліції забезпечені жезлом, який у народі називають “льодяник”. Також обговорюється питання про запровадження “сліпих перевірок”.

Білошицький наголосив: “Сліпі перевірки” – той момент, який ми зараз обговорюємо. Тобто на даний момент таких “сліпих перевірок” немає. Для того, щоб здійснювати ці “сліпі перевірки”, необхідні відповідні законодавчі зміни, які є дуже необхідними. Тому що за 5 місяців цього року патрульними поліцейськими вже було складено понад 20 тисяч протоколів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння. І фактично ми бачимо, що, навіть попри підвищення відповідальності, яке відбулось минулого літа, зростає фіксація даного виду правопорушення. Це свідчить про те, що певна кількість водіїв не відчуває невідворотність покарання, а відчуває можливість уникнення відповідальності… Тому “сліпі перевірки” та пункти контролю тверезості – те, що використовується у багатьох закордонних країнах, – є необхідними”.

Читайте також:
“Твій новий сержант Петренко”. 12 червня на автошляхи замість ДАІ
виходить дорожня поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна