На опозиційних акціях у Росії знову затримано близько тисячі “незгодних”

 

На неузгодженій акції проти корупції влади в Москві затримали 600 осіб, в Петербурзі – близько 300 осіб. Про це каналу “Дождь” повідомили в “ОВС-Інфо”.

Поліція в Москві проводила затримання на вулиці Тверській, куди антикорупційний активіст Олексій Навальний закликав громадян вийти на несанкціонований мітинг – у центр міста замість узгодженого проспекту Сахарова.

За даними прихильників опозиції, самого Навального силовики затримали одразу після виходу з дому.

Затримання ускладнювалися тим, що в центрі Москви – також із прапорами – гуляли громадяни, які святкують День Росії.

При цьому, як інформує УНІАН, у центрі міста тисячі росіян скандували :”Раз, два, три, Путин уходи”, “Россия без Путина”, “Путин – вор”, “Медведева в отставку”, “Свободу Алексею Навальному”.

Затримання супроводжувалися вигуками “Позор”.

На мітингу сталися сутички, в соцмережах викладають відео, на яких поліція б’є протестувальників кийками. Тверську перекрито кількома рядами поліції.

У натовпі мітингувальників хтось розпорошив перцевий газ. Поліція при цьому оснащена протигазами.

У Санкт-Петербурзі співробітники ОМОН так само оточили учасників антикорупційної акції й почали їх затримувати. Учасники мітингу скандували “Россия будет свободной” і “Позор”.

Мітинги й затримання 12 червня відбулися також в інших містах РФ, починаючи з Далекого Сходу.

Нагадаємо, це вже друга черга антикорупційних виступів, організованих кандидатом у президенти Олексієм Навальним після оприлюднення фільму “Он вам не Димон” про незаконне збагачення прем’єра Дмитра Медведєва. На акціях 26 ьерезня теж були затримані сотні росіян із Навальним включно.

Читайте також:
Суд зобов’язав Навального видалити фільм про корупцію “Дімона” Медведєва,
він відмовляється

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна