На Київщині відбулися навчання громадської тероборони – вперше у співпраці із ЗСУ

 

Більше 500 осіб взяли участь у навчаннях Руху сприяння територіальній обороні України, які відбулися 10-11 червня на Київщині, включаючи представників Києва, Київської області, Чернігівщини, Харківщини, Донеччини, Черкас, Одещини, Чернівців та Львова.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі “Руху100”.

Організатори зазначають, що вперше з моменту заснування громадської організації РСТОУ такі навчання відбувалися за підтримки органів управління й посадових осіб ЗС України та у співпраці з ними.

На відкритті навчань “Рух100.Злива” були присутні представники Генерального штабу ЗСУ, військовий аташе Естонії, голови Київської обласної та Вишгородської районної держадміністрацій, представники оперативного командування Сухопутних військ, військові комісари області й районів.

Навчання відбувалися на території площею 15 квадратних кілометрів у Вишгородському районі Київської області. Штаб було розташовано на території музею “Битва за Київ 1943 року”. Територія штабу була взята під охорону ротою охорони Вишгородського районного військового комісаріату. Після повернення з позицій, учасники мали змогу відвідати експозиції музею, присвячені АТО та Другій світовій війні.

За час навчань учасники відпрацювали та закріпили вміння пересування в похідному порядку в зоні ведення бойових дій, взяття під охорону та організацію оборони об’єктів, супроводу автомобільних конвоїв, пошуку та знищення дрг противника, тощо.

За два дні підрозділи територіальної оборони організували три блокпости, два ротних опорних пункти та цілий ряд взводних опорних пунктів згідно правил військової науки.

“10 червня було взято під охорону два об’єкти критичної інфраструктури району. Групою швидкого реагування Червоного Хреста України було оперативно розгорнуто мобільний шпиталь.

Протягом всього періоду навчань за їхнім ходом спостерігала група офіцерів-посередників від Руху сприяння територіальній обороні України та спостерігачі з числа діючих офіцерів Збройних сил України”, – повідомили в “Русі100”.

Представник командування Сухопутних військ України полковник Баргилевич відмітив високий рівень організації та проведення навчань, ініційованих та проведених Рухом сприяння територіальній обороні України спільно з Вишгородською РДА за сприяння ЗСУ.

Керівник навчань “Рух100.Злива” Святослав Стеценко висловив сподівання, що співпраця між Збройними силами та громадською спілкою “Рух сприяння територіальній обороні України” буде поглиблюватися, а система територіальної оборони вдосконалюватиметься на рівні законів України, зокрема у частині взаємодії між державними органами та громадськими об’єднаннями.

Читайте також:
Територіальна оборона: як громадські активісти
роблять роботу замість військкоматів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна