Екс-голову райради на Луганщині посадили на 4 роки за “референдум ЛНР-2014”

 

До чотирьох років і одного місяця позбавлення волі засуджено колишнього голову Станично-Луганської районної ради Луганської області, який у 2014 році брав активну участь в організації незаконного сепаратистського референдуму щодо проголошення “ЛНР”.

Як повідомляє прес-центр СБУ, співробітники спецслужби встановили, що Володимир Білоус на посаді голови місцевої районної ради брав активну участь в організації на території Станично-Луганського району незаконного “референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність Луганської народної республіки”.

Згодом екс-чиновник втік до Росії. Але при спробі повернутися в Україну через Харківську область був затриманий оперативниками СБУ на кордоні.

“Старобільським районним судом Луганської області Володимира Білоуса визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), та засуджено до чотирьох років і одного місяця позбавлення волі. Вирок набрав законної сили”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Читайте також:
Суд на Луганщині виправдав “міністра ЛНР” Баранова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна