З початку доби із 800 українських туристів без віз на кордоні ЄС розвернули чотирьох. ЧОМУ

 

З початку доби 11 червня у в’їзді до країн ЄС за новими біометричними паспортами без віз відмовлено чотирьом громадянам України із майже 800.

Про це повідомив в коментарі “Українській правді” керівник департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

За його словами, станом на 11-ту годину ранку неділі 774 громадянина України перетнули кордон ЄС, не маючи візи у паспорті. Більшість в’їхали через наземні пункти пропуску між Україною та Румунією, Польщею, Угорщиною, Словаччиною.

Двом громадянам не дозволили в’їзд до Словаччини, оскільки вони перевищили термін перебування в ЄС раніше (до 90 днів за кожні 180 днів).
На кордоні Польщі повернуто одного громадянина України в пункті пропуску “Шегині”, оскільки він має заборону на в’їзд до ЄС.
Одній людині відмовлено у в’їзді до Румунії, оскільки вона мала не біометричний паспорт, а звичайний, в якому не було візи.

Літаками до ЄС прибули 227 громадян, які не мали в паспорті візи – в тому числі йдеться про рейси до Рима, Парижа, Варшави, Амстердама, Будапешта, Праги. Всі вони успішно та без проблем перетнули кордон з ЄС.

За словами Погорельцева, всього за перших 11 годин дії безвізового режиму до ЄС в’їхало 20660 громадян України (зокрема й ті, що мають паспорти з візами).

“Станом на зараз не зафіксовано необ’єктивних відмов у в’їзді або упередженого ставлення. Навпаки – створено режим максимального сприяння”, – зазначив керівник ДКС МЗС.

Ситуація щодо перетину кордону громадянами України перебуває на особливому контролі МЗС та департаменту консульської служби, зазначили у відомстві.

Читайте також:
Фотокор “Новинарні” серед перших в’їхав до ЄС без візи. ЗВІТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна