У Росії суд оголосив вирок симпатику України за пост у соцмережі 2014 року

 

Калузький районний суд Росії засудив городянина РФ Романа Гришина до 320 годин обов’язкових робіт за розпалювання ненависті й ворожнечі.
Причиною кримінального переслідування Гришина став його перепост у соціальній мережі у 2014 році музичного ролика, що критикує політику влади Росії проти України.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на юриста правозахисного центру “Меморіал” (РФ) Дениса Шедова.

Раніше ЛГБТ-активістку з Краснодара Ніну Соловйову за цей самий ролик арештували на 10 діб – її дії були кваліфіковані в рамках КпАП.

17 листопада 2016 року до Гришина на роботу прийшли співробітники ФСБ в масках і спецекіпіруванні. Основним предметом бесіди з представниками ФСБ були регулярні поїздки Гришина в Україну. Його запитували, зокрема, чому він фотографується на Майдані.
Філолог-коректор Гришин підкреслював, що відвідував країну як турист, гостював у друзів і ні з якими організаціями в Україні не співпрацював.

Читайте також:
У Росії суд виніс вирок юнакові за слова “ватник” і “кацап” у дописі “ВК”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна