Із серпня Україна запускає новий прямий поїзд у Польщу

 

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що з 1 серпня почне курсувати прямий поїзд “Київ-Краків”.
Як передає УНІАН, про це вона сказала журналістам під час супроводження першого “безвізового” потяга з Києва до польського Перемишля.

“З 1 серпня починає курсувати потяг «Київ-Краків»… Тобто, додаються і додаються надалі поїзди, будуть з’єднувати нас із країнами Європейського Союзу. І ми бачимо, що є також зацікавленість і у наших партнерів”, – заявила Климпуш-Цинцадзе.

Також вона зазначила, що нещодавно відбулося засідання спільної міжурядової українсько-чеської комісії. На засіданні представники Чехії повідомили, що “так само зацікавлені в тому, щоб ми (Україна) продовжили своє залізничне сполучення в Чеську Республіку”.

Як раніше писала “Новинарня“, у грудні 2016 року був запущений швидкісний потяг категорії “Інтерсіті+” Київ-Львів-Перемишль (Польща).
12 червня 2017 року запускається поїзд (“рейковий автобус”) сполученням Ковель (Волинська область) – Холм (Польща).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна