За останні півроку держава виплатила пораненим в АТО й родинам загиблих бійців ЗСУ понад півмільярда гривень

 

Сім’ям військовослужбовців [ЗСУ], які загинули в ході бойових дій, з початку АТО виплачено 1 мільярд 470 мільйонів гривень. Ще 1 мільярд 136 мільйонів гривень матеріальної допомоги учасники АТО отримали у зв’язку з пораненням та інвалідністю.
Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 9 червня повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року повідомлялося, що сім’ям загиблих сім’ям загиблих військовослужбовців ЗСУ на той час було виплачено 1,330 млрд. грн., пораненим – 705 млн.
Відповідно, за півроку ці суми зросли на 140 млн. (родинам загиблих) і 431 млн. грн. (пораненим), разом – 571 млн. грн.

Також полковник Гаврилюк розповіла, що з початку війни на Сході 34200 українських військовослужбовців отримали понад 158,5 млн. гривень за знищену військову техніку противника, успішне виконання бойових завдань у складі підрозділу та безпосередню участь у бойових діях.

Читайте також:
Майже 206 тисяч військових ЗСУ отримали статус УБД.
Понад 300 – навічно зараховані до списків частин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна