П’яний ветеран АТО підірвався на саморобній вибухівці

 

На Харківщині ветеран АТО отримав поранення, підірвавши саморобний вибуховий пристрій.

Із раною грудної клітки й травматичною ампутацією двох пальців на руці чоловіка доставлено до Зміївської лікарні, стан його здоров’я задовільний, повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції у Харківській області.

Згідно з повідомленням, поліція виїхала за викликом невідомої жінки, яка повідомила, що в смт. Слобожанське Зміївського району в одній з квартир житлового будинку стався вибух.

Приїхавши на місце події, вибухотехніки й слідчо-оперативна група виявили пораненого 42-річного чоловіка, який виявився учасником бойових дій у зоні проведення антирерористичної операції.

Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він наповнив металевий газовий балончик з-під пневматичної зброї трубчастим порохом. Потім закріпив на кінці балона сірники та запалив їх. У результаті вийшов саморобний вибуховий пристрій, який спрацював.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 3 до 7 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Читайте також:

Працівник ДСНС у Балаклії розпилював нерозірвані снаряди і продавав як порох і брухт. Йому відірвало ногу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна