Доба АТО: поранені один військовий і двоє цивільних у Мар’їнці

 

Минулої доби, 9 червня, незаконні збройні формування 71 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Внаслідок бойових дій поранено одного військового ЗС України.

“Противник суттєво активізувався в темну пору доби. Вкотре внаслідок збройних злочинів бойовиків постраждали й мирні жителі одного з прифронтових населених пунктів”, – ідеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

У ніч з 9 на 10 червня, під час обстрілу позицій сил АТО в районі Мар’їнки в житловому будинку по вулиці Жовтневій поранено двох цивільних – 52-річного чоловіка та 53-річну жінку. Обох постраждалих доставлено до Курахівської лікарні. У чоловіка відкритий перелом гомілки, осколкові поранення стегна, травматичний шок 2-го ступеню. У жінки відкритий перелом стегна, осколкові поранення обох стегон. Обидва перебувають в стані середньої важкості, зазначили у штабі.

Цієї ж ночі було обстріляно житловий сектор Красногорівки.

Наразі в даних населених пунктах працюють спостережні групи української сторони СЦКК. Інформація щодо інших постраждалих та руйнувань будівель уточнюється.

На Приморському напрямку протягом доби зафіксовано більше половини всіх порушень бойовиками режиму незастосування зброї – 42.
Міномети, зокрема й заборонені калібру 120 мм, найманці вчора неодноразово застосовували в районі Лебединського, Водяного та Широкиного. Близько 21.00 години вечора бандити здійснили інтенсивний обстріл з 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї по українських воїнах, котрі тримають оборону на підступах до Мар’їнки. Решта збройних провокацій на цьому напрямку були здійснені противником із застосуванням легшого озброєння, здебільше стрілецької зброї та гранатометів.

“Загарбники вже традиційно накривали з такої зброї наші опорні пункти неподалік Чермалика, Широкиного, Павлополя, Талаківки, Гнутового, Старогнатівки, Славного, Новотроїцького, Красногорівки та Мар’їнки. На окремих ділянках бойовики використовували протитанкові ракетні комплекси, озброєння БМП та зенітну установку”, – сказано у зведенні.

Донецький напрямок. Зафіксовано 17 фактів застосування бойовиками зброї. Найбільше обстрілів противник здійснив у передмісті Авдіївки. Впродовж дня, а особливо під вечір, бойовики неодноразового вели там вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів та стрілецької зброї. Піхотне озброєння загарбники вдень також застосовували в районі Верхньоторецького, Пісків та Опитного. Вже близько 23.00 години в по наших укріпленнях біля Верхньоторецького бандити випустили щонайменше десять 82-мм мін. Позиції сил АТО поблизу Луганського, що на світлодарській дузі, окупанти обстрілювали з озброєння БМП. А майже опівночі на тій ділянці бив ворожий танк та міномети калібру 82 мм.

Луганський напрямок. Тут під ворожий мінометний вогонь потрапляли опорні пункти ЗС України поблизу Катеринівки Новоолександрівки, Новотошківського, Новозванівки та Троїцького. Здебільшого калібр цих систем був 82 мм. Окрім того, на тих ділянках фронту, а також в районі Станиці Луганської, найманці били по українських воїнах з засобів ураження меншої потужності – стрілецької зброї та гранатометів.

Читайте також:
СЦКК передбачає атаки бойовиків – з огляду на анонси сепарЗМІ збройних провокацій з боку України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна