Сторона Трампа вважає, що екс-глава ФБР Комі під час свідчень у Сенаті “намагався підірвати довіру” до президента

 

Адвокат президента Дональда Трампа Марк Касовіц прокоментував виступ екс-голови ФБР Джеймса Комі в Сенаті США.

Заяву Касовіца опублікувала The Washington Post.

За його словами, Комі підтвердив, що Трамп ніколи не перебував під слідством у справі про втручання РФ у вибори в США. Касовіц також заявив, що немає ніяких доказів того, що втручання Росії вплинуло на результати виборів.

Як сказав адвокат, Комі під час виступу дав зрозуміти, що Трамп ніколи не намагався перешкодити розслідуванню втручання РФ у вибори.

“І фактично, за словами Комі, президент сказав йому, що “було б добре дізнатися” в цьому розслідуванні, якщо “деякі соратники” [Трампа] зробили щось не так”, – заявив Касовіц.

Адвокат підкреслив, що Трамп ніколи не просив Комі припинити розслідування і не просив лояльності.

При цьому Касовіц зазначив, що Комі є одним з тих, хто намагається підірвати довіру до адміністрації Трампа та був джерелом витоків секретної інформації.

Читайте також:
Трамп не блокуватиме свідчення Комі перед Конгресом
у справі про втручання Росії у вибори в США

Трамп схиляв Комі до закриття слідства щодо “руки Кремля”, – свідчення в Сенаті

Трактування адвоката не в усьому збігаються з реальними подіями, як їх подають ЗМІ, щодо свідчення екс-глави ФБР перед комітетом Сенату з розвідки, який розслідує втручання Росії у вибори президента США та можливі зв’язки команди Трампа з РФ.

Напередодні, 8 червня, Джеймс Комі в ході свого виступу заявив, що президент Дональд Трамп просив його публічно оголосити, що він не є об’єктом розслідувань, пов’язаних з Росією, та вимагав особистої відданості та лояльності.

Комі також стверджував, що Трамп намагався вибудувати “якісь покровительські відносини”, які суперечать незалежному статусу ФБР.

Джеймс Комі звинуватив адміністрацію Трампа в наклепі та брехні щодо його звільнення.

“Хоча закон не вимагав ніяких підстав для звільнення директора ФБР, адміністрація тоді вирішила зганьбити мене і, що більш важливо, Федеральне бюро розслідувань, заявивши, що в організації панував безлад, так що працівники втратили впевненість у своєму лідері”, –  сказав Комі.

“Це була брехня, легка і проста, і мені дуже шкода, що співробітники ФБР мали її почути, і цю брехню розповіли американському народу”, – додав колишній керівник.

Загалом Комі чотири чи п’ять разів заявив про брехню Трампа у справі про його відставку та наголосив, що має докази своїх тверджень, адже записував їхні розмови.

Нагадаємо, президент Дональд Трамп звільнив директор ФБР Джеймса Комі 10 травня, пояснивши своє рішення тим, що Комі “не в змозі керувати бюро”.
Є підозри, що Трамп міг звільнити Комі через активізацію розслідування щодо втручання Росії у вибори президента США.

У Сенаті 8 червня Джеймс Комі заявив: “Немає сумніву, що Росія втрутилася у вибори у США”.

Втім, екс-директор ФБР вірить, що внаслідок дій Росії голоси під час виборів не було змінено.

За його словами, про пов’язані з Росією спроби хакерських атак він дізнався наприкінці літа 2015 року. За оцінкою Комі, російські хакери намагалися отримати доступ до сотень організацій: “Можливо, більше тисячі, але принаймні сотень”.

Він також зазначив, що Дональд Трамп не просив його зупинити розслідування стосовно втручання Росії. Однак свої розмови із Трампом назвав “дуже тривожними”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна