Прес-офіцер показала, що залишилося від шахти “Бутівка”, яку щодня обстрілюють бойовики. ФОТО

 

Шахта “Бутівка” (околиця тимчасово непідконтрольного Україні Донецька), рубіж якої обороняють бійці 72-ї окремої механізованої бригади, перетворилася на руїни.

Фото зруйнованих будівель показала у “Фейсбуці” прес-офіцер 72 омбр Олена Мокренчук.

“Від Бутівки вже мало що лишилось. Ше стоять кілька стовпів, позначаючи обриси колишніх шахтних будівель; ще поскрипують під степовим вітром залишки шахтних стволів та апокаліптично завиває вітер у покинутому вентиляційному штреку, коли в його півторакілометрової глибини пащу вкинеш уламок іще з зими потрощеної осколками цегли.

Колись сюди любили приїздити журналісти – за антуражем. Сьогодні тут просто руїни. Порожні, не потрібні вже навіть жадібним до «картинки» відеооператорам та фотографам“, – написала Мокренчук.

“І лиш ворог із маніакальною впертістю лупить і лупить сюди, з усього забороненого Мінськом калібру, включаючи 203-мм «Піони»: он які вирви лишає, хоч зразу бліндаж будуй!” – додала прес-офіцер.

Вирва від великокаліберного снаряду на шахті “Бутівка”. Фото з ФБ Olena Mokrenchuk

У коментарях Мокренчук додала, що такі руйнування бойовики здійснили “буквально за лютий місяць”

“І зараз щодня добивають: виходить танк і лупить прямою наводкою. Трохи поганяли його були – заспокоївся,а зараз знов почав виїжджати. Тре ще раз «виховну роботу» провести”, – додала речниця 72 омбр.

Читайте також:

На зруйнований противником стовбур шахти “Бутівка” знову піднімають величезний прапор України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна