Полторак у Грузії відвідав АТОвців і подивився в бінокль на абхазьких “щурів”

 

У рамках офіційного візиту до Грузії міністр оборони України Степан Полторак 7 червня зустрівся із прем’єр-міністром Георгієм Квірікашвілі.

“Я задоволений, що між оборонними відомствами України та Грузії встановилися тісні та дружні відносини. Ми по-справжньому любимо Україну та українців, у нас є спільні інтереси, є питання, що дійсно об’єднують. Успіх України – це успіх Грузії, і успіх Грузії – це успіх України”, – цитує слова Квірікашвілі, сказані на зустрічі, прес-служба МОУ.

Генерал армії України Полторак поінформував главу уряду про сучасну безпекову ситуацію в нашій країні та подякував народу й уряду Грузії за підтримку і  теплі почуття, які демонструє Грузія до українців.

Подібні заяви звучали і на зустрічі з президентом Георгієм Маргвелашвілі.

“Для нас є цінним досвід реформ у грузинському оборонному відомстві. Якраз зараз ми реформуємо систему підготовки сержантського складу, а Грузія у цьому напрямку зробила справжній освітній прорив. Ми обов’язково використаємо цей досвід під час формування системи освіти українських військовослужбовців”, — наголосив глава вітчизняного оборонного відомства.

Міністр оборони Грузії Леван Ізорія на одному із заходів за участі Полторака заявив: “Ми зацікавлені у стратегічному партнерстві з українськими військовими, особливо у військовій сфері. Ми завжди разом із вами і ніколи не визнаємо анексії Криму та засуджуємо агресію РФ проти України”.

У ході візиту міністр оборони України відвідав Військовий реабілітаційний центр імені Маро Макашвілі в селищі Церовані, поспілкувався з медиками та подякував їм за допомогу українським ветеранам АТО, які прибувають на реабілітацію до Грузії.
Генерал Полторак зустрівся із військовослужбовцями Збройних сил України, які проходять тут психологічну реабілітацію та нагородив 15 АТОвців відомчими нагородами й грошовими преміями.

Степан Полторак і Володимир Жемчугов

У центрі імені Макашвілі Степан Полторак зустрівся також із Героєм України Володимиром Жемчуговим. Він після полону і тривалого лікування в Німеччині мешкає в Грузії, часто буває в реабілітаційному центрі та підтримує українських ветеранів.
Міністр оборони України нагородив луганчанина Жемчугова, який чинив диверсії проти бойовиків і втратив руки, відомчою нагородою МОУ “Знак пошани”.

“Я дякую Вам за те, що Ви є, за Вашу силу духу і волю, – сказав генерал армії України Степан Полторак нагородженому. – Завдяки таким героям, як Ви, впевнений, Перемога буде за нами”.

“У свій час, я свідомо вирішив воювати та захищати рідну Україну. Так, я отримав важкі поранення але, скільки вистачить сил, я буду ідеологічно продовжувати війну із російською окупацією”, – заявив у свою чергу Володимир Жемчугов.

Також міністр оборони України ознайомився зі школою підготовки сержантів у місті Коджорі.

Днем раніше Степан Полторак відвідав лінію розмежування з окупованими територіями у Цхінвальському районі Грузії (Абхазія), оглянув навколишню місцевість, де збудовано російську базу та поспілкувався із начальником генерального штабу ЗС Грузії генерал-майором Владіміром Чачібаєм.

“Сьогодні я побачив, як поводять себе з того боку, з боку окупованих територій: окупанти ховаються та поводять себе, немов щурі, що затаїлися. Вони прийшли на чужу землю і ніколи не будуть там повноправними господарями, вони будуть завжди озиратися й ніколи не відчують себе, як вдома”, — сказав Степан Полторак, якого цитує сайт МОУ.

Читайте також:
МЗС України засудило створення “об’єднаної групи військ” РФ та Абхазії
і закликало до деокупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна