Доба в АТО: бойовики гатять на всіх напрямках, загинуло двоє й поранено 11 українських бійців

 

За минулу добу, 7 червня, російсько-терористичні війська відкривали вогонь по позиціях ЗСУ загалом 71 раз. Внаслідок бойових дій двоє українських бійців загинули, ще 11 зазнали поранень.

Майже тридцять разів озброєні бандформування обстрілювали українські позиції зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями, йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Найбільше обстрілів (28) знову зафіксовано на Приморському напрямку. До вечора бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Чермалика з реактивних систем залпового вогню. Там же, а також поблизу Широкиного, противник вів вогонь зі 120-мм мінометів. З гранатометів та стрілецької зброї найманці відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО неподалік Павлополя, Водяного та Мар’їнки. Значно активізувались НЗФ на цьому напрямку вже під вечір. Зокрема, тричі вони били по наших укріпленнях в районі Красногорівки з мінометів калібру 82 мм. З таких же мінометів, а також БМП, обстріляли укріплення українських воїнів біля Старогнатівки. А з настанням темної пори найманці незмінно застосовували гранатомети та стрілецьку зброю різних калібрів в районі Широкиного, Водяного, Гнутового, Талаківки, Березового, Павлополя та Мар’їнки.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування 21 раз відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ. Незмінно найгарячішою ділянкою на цьому напрямку залишаються південне та східне передмістя Авдіївки, де бойовики здійснювали щільні обстріли позицій сил АТО з мінометів калібру 120 й 82 мм, зенітних установок та піхотного озброєння. Також із мінометів різних калібрів окупанти били в районі Троїцького, а поблизу Зайцевого, Луганського та Невельського застосовували 82-мм міномети. Там же вели вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння БМП.

На Луганському напрямку бойовики впродовж дня найбільш інтенсивно та щільно вели вогонь із важкого артилерійського озброєння в районі Кримського та Новтошківського. Під мінометні обстріли також потрапили воїни ЗС України, що тримають оборону поблизу Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної, Троїцького, Катеринівки, Новозванівки та Оріхового. Використовуючи озброєння меншої потужності, проросійські бандформування вдавались до провокацій в районі станції Донець, Станиці Луганської та Новозванівки.

Читайте також:

Бої за Жолобоцький плацдарм: 11 бойовиків убито, – штаб АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна