У США вважають, що катарську кризу спричинили російські хакери

 

Американське слідство вважає, що російські хакери зламали державне інформаційне агентство Катару і опублікували підроблене новинне повідомлення, яке посприяло кризі серед найближчих союзників США в районі Перської затоки. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на американських чиновників, передає УНІАН.

Повідомляється, що ФБР направило в Доху слідчу групу для надання допомоги уряду Катару в розслідуванні можливого інциденту за участю хакерів.

“Дані, зібрані службами безпеки США, вказують на те, що російські хакери причетні до атаки, про яку вперше повідомив уряд Катару два тижні тому”, — повідомляє телеканал.

Посольство Катару у Вашингтоні повідомило, що розслідування триває, його результати обіцяють опублікувати найближчим часом.

Читайте також:
Чотири арабські країни розірвати дипвідносини з проіранським Катаром

У травні повідомлялося, що низка країн заблокували новини від Катару з позитивними відгуками про Іран і критику президента США Дональда Трампа.
У Катарі заявили, що ці новини були опубліковані в результаті хакерського злому, і тому не є істинними.
У понеділок Саудівська Аравія, Бахрейн, Об’єднані Арабські Емірати, Єгипет, Ємен і Мальдіви оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, згодом до них додалася Мавританія.
Ці країни заявляють, що політика Катару пов’язана з підтримкою терористичних організацій та пропагандою екстремістських ідей, які призвели до хаосу в багатьох арабських державах, а також гуманітарних трагедій в цих країнах, Європі та у всьому світі.
Відтак у деяких країнах було заблоковано катарський інформаційний канал “Аль-Джазіра”. Також деякі арабські країни припинили морське і авіасполучення з Катаром, вислали його дипломатів і підданих.
Різні ЗМІ припускали, що хакерська атака на держінформагентство Катару була проведена зі США в інтересах геополітичної гри Вашингтона.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна