Окупанти залякують спостерігачів ОБСЄ, щоб витіснити їх з ОРДЛО, – Порошенко

 

Президент Петро Порошенко заявляє, що головною метою російської тактики залякування спостерігачів ОБСЄ є максимальне обмеження доступу Спеціальної моніторингової місії до окупованої території Донбасу аж до повного витіснення СММ ОБСЄ з регіону.
Про це Порошенко сказав 7 червня під час зустрічі з діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Австрії Себастіаном Курцом, повідомили у прес-службі глави держави.

Зазначається, що особлива увага під час розмови була приділена зростанню випадків залякування спостерігачів ОБСЄ з боку проросійських бойовиків.

Порошенко наголосив на необхідності посилення технічних можливостей місії, що дозволить підвищити безпеку персоналу ОБСЄ, зокрема через розширення можливостей для проведення віддаленого моніторингу.

Він висловив упевненість, що сьогодні, коли РФ брутально порушує зобов’язання в рамках ОБСЄ, Австрія виходитиме з необхідності відновлення поваги до верховенства права як у рамках головування в ОБСЄ, так і в питанні збереження, і, в разі необхідності, посилення економічних та секторальних санкцій Євросоюзу проти РФ.

Нагадаємо, 23 квітня на окупованій території Луганщини підірвалося авто ОБСЄ, один працівник місії загинув.

Читайте також:
Російські інструктори вчать бойовиків ОРДЛО збивати безпілотники ОБСЄ, – ГУР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна