На хабарі в 5 млн. доларів затримали тимчасового адміністратора банку. ОНОВЛЕНО

 

Генеральна прокуратура спільно з СБУ 7 червня під час отримання 5 млн. доларів хабара затримали уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банківських установ, до яких введено тимчасові адміністрації.

Про це повідомив у “Фейсбуці” генпрокурор Юрій Луценко.

Таку високу плату чиновник вимагав за невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду в порядок погашення банківськими установами зобов’язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами.

“Такі дії КК оцінює до 12 років позбавлення волі”, – наголосив генпрокурор.

На хабарі затримали особу, що здійснює тимчасову адміністрацію в одному з київських банків, головний офіс якого знаходиться в Дніпрі, уточнила “Українська правда” з посиланням на джерело в Службі безпеки України.

За його даними, тимчасового адміністратора затримано на вимаганні хабара від колишніх власників банку.

Зазначається, що адміністратор вимагав хабар за вирішення питань, пов’язаних із майном фінустанови, а також за вилучення з банку оригіналів певних документів.

ОНОВЛЕНО. Як повідомляють “Схеми”, затримана – Приходько Юлія Вікторівна, від учора призначена уповноваженою особою на ліквідацію банку “Форум”. До цього вона була ліквідатором чотирьох дніпровських банків одночасно – “Меліор банку”, “Інтеркредитбанку”, “Актабанку” і банку “Аксіома”

 
 

Фото: ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна