У США затримали підозрювану в зливі ЗМІ інформації про втручання росіян у вибори президента

 

Американські правоохоронні органи затримали працівницю федеральної установи, якій висунули звинувачення в тому, що вона надіслала пресі секретну доповідь про втручання росіян у вибори президента США.

Про це повідомив у ніч на вівторок телеканал CNN, пише “Укрінформ“.

“Міністерство юстиції в понеділок оголосило звинувачення проти федерального підрядника з допуском високого ступеня секретності, яка нібито спричинила витік секретної інформації в онлайн-медіа”, – зазначається в повідомленні.

Правоохоронні органи звинувачують 25-річну Реаліті Віннер з корпорації Pluribus International, штат Джорджія, в тому, що вона “вилучила секретні матеріали з урядового об’єкту та відправила їх у ЗМІ”.

За інформацією джерел, йдеться про доповідь Агенції національної безпеки США щодо організації Головним розвідувальним управлінням РФ хакерських атак на виборчі дільниці перед голосуванням на президентських виборах у США. Документ містить детальну інформацію з доказами щодо втручання росіян в американські вибори.

Першим цю доповідь оприлюднив американський ресурс The Intercept, потім її автентичність була підтверджена й іншими джерелами.

Читайте також:

АНБ США веде контратаку на російські хакерські групи, причетні до зламу керівництва Демпартії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна