У Донецьку пропав блогер Васін, який відкрито писав репортажі для українських ЗМІ і критикував сепаратистів, – нардеп

 

В окупованому Донецьку зник безвісти журналіст Станіслав Васін, який напередодні написав для сайту “Радіо Свобода” репортаж про різницю між соціальними умовами в обласному центрі і сусідньому місті Ясинувата.
Як передає “Новинарня“, про це надвечір 6 червня повідомив у соцмережі екс-нардеп Єгор Фірсов.

“Швидше за все, його схопили бойовики… У квартирі Стаса сліди злому і обшуку”, – написав Фірсов.

“При цьому його (Васіна) акаунт у “Фейсбуці” активний, з нього відправляють повідомлення і розміщують пости. Швидше за все, з нього пише не Стас, адже на телефон він не відповідає. Родичі не можуть його знайти, зв’язку з ним немає. Велике прохання – будьте обережні”, – наголосив Фірсов.

За його словами, “весь цей час Станіслав перебував на непідконтрольній території, бо вважав за свій обов’язок залишатися в центрі подій і писати про те, що там відбувається”.

“На ризики не зважав, хоча і усвідомлював чим це загрожує”, – розповів політик.

Зі сторінки Васіна у “Фейсбуці”, за якою стежать понад 5 тисяч читачів, видно, що 31 травня він був у Ясинуватій, а ввечері 2 червня вийшов його допис на сайті “Радіо Свободи” – “Між пеклом і раєм: окуповані Ясинувата і Донецьк”.

“Зруйновані будинки, безлюдні вулиці і постійна вечірня канонада – такі пейзажі окупованої бойовиками угруповання «ДНР» Ясинуватої. Кальянні, дорогі авто, пари, що мирно прогулюються, та елітні вина в дорогих ресторанах – такі реалії вже центральної частини Донецька, що також перебуває в окупації”, – ішлося у вступі. Причому авторство репортажу з фото не приховувалося: Станіслав Васін.

На своїй ФБ-сторінці він повідомляв про обстріли з обох боків, відкрито критикував ватажків “ДНР” та не приховував, що він “за Україну”.

Читайте також:
Засудженого бойовиками “ДНР” вченого Козловського перевезли в колонію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна