Нова 150-та мотострілецька дивізія ЮВО РФ висунулася “на незнайомі полігони”. В Україну?

 

Новостворена 150-та мотострілецька дивізія Південного військового округу РФ, дислокована в Ростовській області, 2 червня вперше була піднята по тривозі з метою перевірки бойової готовності та висунулася “на незнайомі полігони”. Про це повідомило російське агентство “Інтерфакс” із посиланням на прес-службу округу.

Український журналіст Юрій Бутусов вважає, що “незнайомий полігон” – це окупована територія українського Донбасу.

“Підрозділи були приведені у вищі ступені бойової готовності. Особовий склад отримав завдання висунутися на незнайомі полігони округу. Після прибуття в призначений район із військовослужбовцями будуть проведені контрольні заняття з основних предметів бойової підготовки, в тому числі вогневої, спеціальної та фізичної підготовки, водіння бойових машин та ін.“, – сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що кульмінацією перевірки боєготовності підрозділу стане проведення тактичного навчання на незнайомому полігоні.

До перевірки бойової готовності 150-ї мотострілецької дивізії залучено загалом понад 2 тисячі військовослужбовців та більше 200 одиниць військової і спеціальної техніки, поінформував “Інтерфакс”.

“Нова російська 150-та мотострілецька дивізія створена у 2016 році, сягне боєготовності за планом у 2017-му. Навчання дивізії проводяться в рамках перевірки боєготовності Південного військового округу, розпочатої по тривозі 1 червня. За російськими повідомленнями, в маневрах беруть участь понад 6,5 тисяч військовослужбовців”, – зауважує Юрій Бутусов у своєму дописі в соцмережі.

Дивізія розгорнута в Новочеркаську, за 100 км від кордону з Україною. Вона повністю комплектується контрактниками і повинна стати з’єднанням постійної готовності. Дивізія входить до складу нової 8-ї гвардійської загальновійськової армії РФ.

“Судячи з обстановки, саме 150-та дивізія є оперативним резервом 1-го і 2-го армійських корпусів окупаційних військ на Донбасі. І цілком зрозуміло, до яких “незнайомих полігонів” її готують”, – пише Бутусов.

Нагадаємо, раніше спалахи активності бойовиків на Донбасі неодноразово пояснювалися проведенням “навчальних стрільб” та інших вишколів російських військ і курсантів на території ОРДЛО.

Читайте також:
Практичні заняття: “Інфоспротив” пояснив,
чому бойовики частіше застосовують РЗСВ та артилерію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна