У Кабулі 20 людей загинули під час теракту на похороні, коли ховали загиблого на мітингу проти терактів

 

Щонайменше 20 людей загинули, ще 35 отримали поранення внаслідок трьох вибухів у Кабулі в суботу, 3 червня.

Як повідомляє Aljazeera, вибухи пролунали під час похорону одного із протестувальників, який загинув напередодні під час сутичок між демонстрантами та поліцією, що виникли під час мітингу за посилення безпеки в столиці Афганістану.

Повідомляється, що загиблий був сином сенатора, а на похороні були присутні високопоставлені афганські чиновники, зокрема й прем’єр-міністр Афганістану.

За даними афганської влади, у натовпі підірвали себе терористи-смертники.

Запобігти терактам не вдалося, попри те, що вулиці Кабула патрулювали озброєні правоохоронці та бронетранспортери, а центр міста було перекрито, щоб убезпечити людей від нових нападів терористів.

Напередодні, у п’ятницю, майже тисяча афганців вийшли на протест з вимогою до влади забезпечити людям безпеку перед загрозою атак терористів. Під час мітингу внаслідок сутичок з поліцією загинули 8 людей.
Мітинг став відповіддю на атаку смертника, який у середу, 31 травня, підірвав вантажівку з вибухівкою в дипломатичному кварталі. Унаслідок того теракту загинули близько 90 людей, понад 400 отримали травми. 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна