Окупанти в Криму лише посилюють репресії проти татар, незважаючи на рішення Суду ООН, – Чубаров

 

Російська окупаційна влада, незважаючи на рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення діяльності в Криму Меджлісу, лише посилює репресії проти кримських татар. Про це глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив в ефірі телеканалу “112 Україна” 4 червня.

“Вони (репресії) залишаються системними, нарощуються. Ніяких проявів того, що окупанти якимось чином якщо не беруться за розум, то хоча б озираються на те рішення, що з’явилося”, – зазначив нардеп Чубаров.

“Деякий парадокс щодо рішення Міжнародного суду ООН. Не виконати це рішення Росія не може, бо вона не лише є стороною процесу, вона зобов’язана й знала про це, коли погодилася на цей суд. Але виконувати це рішення вона теж не буде. Вони шукають якийсь вихід із того, щоб не виконувати це рішення “, – заявив голова Меджлісу.

Він також прогнозує, що Росія не виконуватиме рішення Європейського суду з прав людини щодо Криму.

Як повідомляла “Новинарня“, Міжнародний суд ООН у Гаазі 19 квітня виніс проміжне рішення у справі “Україна проти Росії”, визнавши, що має юрисдикцію prima facie для розгляду даної справи.
Cуд ООН погодився з ключовими вимогами України за конвенцією щодо недискримінації та зобов’язав Росію відновити діяльність Меджлісу і припинити дискримінацію меншин, гарантувати доступність освіти українською мовою тощо.
Водночас суд оголосив, що Україна не надала необхідних доказів для затвердження запобіжних заходів за конвенцією про заборону фінансування тероризму і через це відмовився затверджувати запобіжні заходи за цією конвенцією.

Читайте також:
“Справедливість є”. Лана Зеркаль – про те, чому рішення Суду ООН
є позитивним для України

Меджліс подав до ЄСПЛ скаргу на його заборону Росією

“Зустрінемось за два роки”. Суд ООН визначив розклад процесу “Україна проти Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна