“Динамо” і “Карпати” відмовляються грати в Маріуполі з міркувань безпеки. ОНОВЛЕНО

 

Футбольні клуби “Динамо” і “Карпати” відмовилися в новому сезоні української прем’єр-ліги проводити гостьові матчі в Маріуполі.

“Таке рішення представники клубів пояснюють тим, що немає гарантій безпеки для всіх учасників матчів”, – пише DT.ua з посиланням на FootBoom.

Рішення УПЛ з цього питання залишається невідомим.

ОНОВЛЕНО. Заступник директора “Динамо” Сергій Мохник у коментарі “Футбол 24” пояснив: “Вчора на загальних зборах ми дійшли думки, що не будемо туди (в Маріуполь) їхати. Не тому, що не хочемо, а просто усвідомлюємо, що для “Динамо” і “Карпат” можуть виникнути неприємні, непередбачувані ситуації. Федерація запевнила, що кожен матч розглядатиметься індивідуально”.

“Розуміємо, що це – Україна, що там 20 кілометрів від зони бойових дій. Але наша позиція така: якщо нічого не зміниться, потрібно визначити резервний стадіон. “Динамо” готове зіграти на “Дніпро-Арені”, – додав Мохник.

За його словами, на відміну від “Карпат”, позиція “Динамо” категорична.

“Ми туди їдемо у 7-му турі, тож потрібно приймати рішення. За регламентними документами УЄФА стадіон не повинен розташовуватися від аеропорту на відстані більшій, ніж 110 кілометрів. Давайте порахуємо: від найближчого аеропорту у Запоріжжі – 270 кілометрів. Зрозумійте правильно: там же блокпости, їхати туди клубним автобусом, на якому написано “Динамо Київ”, – це ж не автомобілем. Сьогодні ми на всі матчі їздимо своїм автобусом. Навіть якщо доводиться летіти, він нас зустрічає в пункті призначення. Як я повезу автобус туди, де зовсім поруч бойовики? Це ж дуже яскрава, красива мішень”.

“Тому ми перебуваємо на етапі переговорів із Маріуполем, і є розуміння, що один із матчів проведемо на нейтральному полі. Ми не кажемо, що це – не Україна. Ми розуміємо, в якій ситуації перебуває країна. Але розуміємо й те, що через необдуманий крок можуть виникнути наслідки, які нікому не потрібні”, – підкреслив Мохник.

Як відомо, в сезоні першої ліги 2016/17 “Іллічівець” проводив домашні поєдинки в Маріуполі без шкоди для безпеки глядачів та команд гостей.

Керівництво Маріуполя наголошує на тому, що бойові дії відбувається за кілька десятків кілометрів від міста.
Для поліпшення іміджу Маріуполя як безпечного і мирного міста штаб АТО у своїх зведеннях 2017 року перейменував Маріупольський напрямок на Приморський.

За підсумками сезону 2016/17 з першого місця першої ліги у вищий дивізіон повернувся маріупольський “Іллічівець”. Друге місце посіла чернігівська “Десна”, однак ФФУ вирішила, що “сіверяни” не пройшли атестацію, тож їх в УПЛ замінить рівненський “Верес”, який фінішував третім.

Читайте також:
Президент “Динамо” хоче якнайшвидше грати на “Донбас-арені”

На матчі у Львові стрікер “Карпат” не зміг вибігти на поле, бо був п’яний і падав. ВІДЕО, ФОТО

Головним тренером київського “Динамо” став білорус Хацкевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна