Головним тренером київського “Динамо” став білорус Хацкевич

 

Новим головним тренером ФК “Динамо” Київ призначений Олександр Хацкевич.

Контракт із білоруським спеціалістом розрахований на два роки, повідомляє сайт клубу.

До тренерського штабу Хацкевича ввійшли Максим Шацьких, Олег Лужний та тренер воротарів Михайло Михайлов.

Зміни відбулися також у тренерських штабах молодіжної та юнацької команд “Динамо”: U-21 тренуватимуть Юрій Мороз та Сергій Федоров, а U-19 – Ігор Костюк.

Попередні три роки головним тренером “Динамо” був Сергій Ребров, з яким клуб провів загалом 137 матчів. У них було здобуто 92 перемоги (94 – з урахуванням перемог у серії пенальті в фіналі Кубка України 2014/2015 та Суперкубку України-2016), що становить 67% від загальної кількості матчів. У 23 матчах “біло-сині” зазнали поразки, ще в 22 була зафіксована нічия.

За той час, що Ребров очолював клуб, “Динамо” здобуло п’ять трофеїв: золоті медалі чемпіонів України 2014/2015 та 2015/2016 рр., Кубок України 2014 р. та 2015 рр., а також Суперкубок країни в 2016 році.

За підсумками сезону 2016/2017 у чемпіонаті України “Динамо” посіло друге місце, поступившись першість донецькому “Шахтарю”.

У коментарі з приводу призначення нового тренера президент “Динамо” Ігор Суркіс висловив вдячність Реброву за виконану роботу і зазначив, що вони з ним “дійшли обопільної згоди” щодо “передачі естафетної палички іншому керівнику”.

“Для клубу з 90-річною історією, безсумнівно, важливі титули та чергові трофеї. Однак ще більш важливим та актуальним завданням, яке сьогодні стоїть перед керівництвом «Динамо», тренерським штабом, є комплексне реформування команди, зміна поколінь гравців, адаптація до нових економічних умов, які диктує нам реальність”, – наголосив Суркіс.

“Тому новий наставник команди буде продовжувачем реалізації тієї стратегії, яка в найближчій перспективі має повернути «Динамо» лідируючі позиції в українському та європейському футболі. У нас вистачить терпіння й наполегливості для досягнення цієї амбітної мети”, – переконаний президент ФК.

Біографія нового тренера

Олександр Хацкевич народився 19 жовтня 1973 року в Мінську.

Футбольну кар’єру розпочинав у мінському “Динамо”, звідки у 1996 році перейшов у “Динамо” (Київ).
За “біло-синіх” грав до 2004 року, здобувши разом із київським клубом багато трофеїв: сім разів ставав чемпіоном України та чотири рази – володарем Кубка України.
Потім недовгий час виступав за китайський “Тяньцзинь Теда” та латвійську “Венту”.
Завершував кар’єру в рідному мінському “Динамо”.

Тренерську кар’єру розпочав у 2007 році як граючий тренер “Динамо” (Мінськ).
Потім очолював юнацьку збірну Білорусі U-18 та ФК “Вітебськ”.

З 1 лютого 2010 по квітень 2011 року працював асистентом головного тренера національної збірної України.
У грудні 2010 року очолив молодіжну команду київського “Динамо”, влітку 2013 року – “Динамо-2”.

4 грудня 2014 року був призначений головним тренером національної збірної Білорусі, яку очолював до 6 грудня 2016 року.

Читайте також:

На матчі у Львові стрікер “Карпат” не зміг вибігти на поле, бо був п’яний і падав. ВІДЕО, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна