Пізрозділи 93 омбр ЗСУ просунулися вперед на 1,5 км, ближче до Бахмутської траси

 

Підрозділи 93-ї окремої механізованої бригади (ППД – смт Черкаське Дніпропетровської області) у зоні АТО поліпшили своє тактичне становище, просунувшись вперед на відстань близько 1,5 км в так звану “сіру зону” ближче до Бахмутської траси, де обладнали нові позиції. Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-служба 93 омбр у “Фейсбуці”.

“Лінію фронту вдалося трохи вирівняти, а зайняття пануючих висот дозволило краще контролювати противника та мати вигідні умови для оборони”, – зазначено в дописі.

“Просуванню вперед передували місяці копіткої роботи розвідувальних підрозділів, які вивчали місцевість та поведінку супротивника, особливості мінування ворогом даної території, маршрути руху диверсійно-розвідувальних груп терористів.
Після проведення підготовчих заходів та розмінування (а терористи встановили в хаотичному порядку безліч мін та вибухових пристроїв, в тому числі й заборонених міжнародними конвенціями), механізовані підрозділи бригади вийшли вперед, в окремих випадках скоротивши відстань до позицій ворога до 200 метрів, та закріпилися. Створено систему добре украплених та облаштованих опорних та спостережних пунктів”, – повідомляє 93 омбр.

Зазначається, що територія, звільнена та взята під контроль військовослужбовцями бригади, відповідно до Мінських угод мала бути передана під контроль України, “що й було зроблено українськими воїнами в ході ретельно підготовленої, добре спланованої та реалізованої операції”.

“Втрати серед особового складу з’єднання відсутні, не дивлячись на те, що нові бойові позиції бригади постійно перебували й перебувають під вогнем артилерії (в окремих випадках – пропутінські сили навіть використовували 203 мм самохідні гаубиці 2С7 «Піон»), мінометів калібром 120 та 82 мм, гранатометів різних типів та систем, стрілецької зброї”, – зазначено в повідомленні.

ОНОВЛЕНО. Згодом повідомлення про нові позиції біля Бахмутки на Луганщині було видалене зі сторінки 93 омбр у соцмережі.
Хоча цей факт підтвердив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко спростував інформацію про заняття українськими військовими нових позицій в районі Бахмутськой траси.
Полковник Лисенко заявив, що українські військові не проводять наступальних дій і не перетинають лінію розмежування, яка була визначена Мінськими домовленостями. Він зазначив, що “командири бригад час від часу приймають рішення про перенесення спостережних пунктів і опорних пунктів”.

Читайте також:
Міноборони підтвердило: ЗСУ зайняли нові позиції на Світлодарській дузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна