Київ урівняв добровольців з учасниками бойових дій

 

Київська міська рада прирівняла військовослужбовців добровольчих підрозділів у столиці до учасників антитерористичної операції.
За таке рішення на засіданні в четвер, 1 червня, проголосувала мінімальна більшість – 61 депутат.

Рішення передбачає, що бійця добровольчих батальйонів нададуть такі соціальні права і гарантії, як і учасникам АТО зі статусом УБД.

Як повідомила прес-служба київської організації ВО “Свобода”, проект передбачав надання статусу бійців-добровольців особам, що проживають у Києві, перебувають або перебували у складі добровольчих формувань та брали участь у бойових діях на сході України.
Також пропонується створити спеціальну комісію Київради, яка опікуватиметься питанням надання статусу бійця-добровольця та урівняє права учасників бойових дій та добровольців.

Ухваленню рішення передували сутички біля входу в Київраду. Частина добровольців увійшла в сесійну залу, в засіданні оголошувалася перерва.

На цьому ж засіданні під тиском добровольців КМР перейменувала проспект Генерала Ватутіна на честь Романа Шухевича.

Читайте також:
Міноборони повідомило про більш як 200 тисяч учасників бойових дій
та виплати за підбиту техніку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна