Із 1 червня українці можуть їздити в Туреччину за внутрішнім паспортом – ID-карткою

 

Набула чинності угода про безвізові поїздки для українців до Туреччини за внутрішніми паспортами України у формі ID-картки.
Про це повідомив Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

“З 1.06 українці в’їжджатимуть до Туреччини і перебуватимуть там 90 днів протягом кожних 180 днів нa основі внутрішнього паспорта у формі ID-картки”, – зазначили в МЗС.

При цьому залишається також можливість в’їжджати в Туреччину без віз за звичайними та біометричними закордонними паспортами України.

Посол України в Турецькій Республіці Андрій Сибіга повідомив, що в четвер, 1 червня, у Туреччині зустріли перший рейс із Києва з українцями, які перетнули турецький кордон з ID-картками.
“Угода від сьогодні працює”, – написав він у “Твіттері”.

Як інформувала “Новинарня“, 20 травня Туреччина затвердила безвізові поїздки для українців з ID-картками.
Угода між урядами передбачає, що громадяни України й Туреччини можуть в’їжджати й перебувати протягом 90 днів на території цих країн без закордонних паспортів – із національними паспортами з чіпом.

На сьогодні в Україні видано вже близько 600 тисяч внутрішніх паспортів у вигляді  ID-картки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна