В окупованому Криму татарина Юсупова засудили за використання національного прапора

 

Кримський татарин Аметхан Юсупов, затриманий в окупованому Криму в День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня, оштрафуваний на 10 тисяч російських рублів за використання кримськотатарського прапора.

Як повідомляє місцеве видання “15 хвилин“, підконтрольний РФ Бахчисарайський районний суд 30 травня виніс перше рішення в адмінсправі щодо кримських татар, які 18 травня їхали на автомобілях із кримськотатарськими прапорами.

“Загалом, як і очікувалося, було два свідки, які точно не змогли визначити, чи бачили вони саме Юсупова Аметхана 18 травня, чітко не пояснили, як вони зрозуміли, що це була колона, і чи були на машині Аметхана прапори… Рапорти і протоколи в матеріалах справи теж мають багато питань і не відповідностей, як мінімум в частині звинувачень проти Аметхана”, – розповів на своїй сторінці у “Фейсбуці” активіст Сервер Мустафаєв.

Бахчисарайський суд продовжує розгляд справи щодо інших кримських татар в середу, 31 травня.

Читайте також:
У день роковин депортації окупаційна влада в Криму затримує кримськотатарських активістів

Напишіть листа Володі Балуху, ув’язненому в Криму за український прапор
над хатою!

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна