“Порушення просторового орієнтування”. У Росії назвали причини катастрофи Ту-154 з хором Александрова

 

Катастрофа російського військового Ту-154 з хором Александрова в грудні 2016 року могла статися через “порушення просторового орієнтування командира”. Про це заявило міністерство оборони РФ за підсумками розслідування події, яке вже завершене.

“За результатами розслідування встановлено, що причиною події могло бути порушення просторового орієнтування – ситуаційної обізнаності командира повітряного судна, що призвело до його помилкових дій”, – йдеться в повідомленні МО РФ, яке цитує “Інтерфакс”.

Міністерство відзначило, що не встановлено порушень правил заправки літака в сочинському аеропорту або “вплив зовнішніх чинників”. Не виявлено також і порушень вимог про розсадження пасажирів в салоні та завантаження і центрування вантажу на борту, вага якого становила 152 кілограми.

Розслідування катастрофи літака завершено, підкреслили у відомстві. Комісія, до якої входили експерти міноборони, представники мінтрансу, МАК, мінпромторгу і концерну “Туполєв”, вивчила всі обставини, що передували катастрофі, а також технічні параметри польоту Ту-154 з моменти зльоту з аеропорту Сочі.

Як інформувала “Новинарня“, літак Ту-154 міноборони Росії розбився вранці 25 грудня 2016 року через кілька хвилин після вильоту з аеропорту в Адлері.
На його борту перебували вісім членів екіпажу та 84 пасажири. Вони прямували в Сирію, щоб привітати з Новим роком російських військових на авіабазі “Хмеймім” та в Алеппо.
Загинули всі, зокрема учасники армійського ансамблю пісні й танцю імені Александрова, виконавчий директор фонду “Справедлива допомога” Єлизавета Глінка (так звана Доктор Ліза, яка працювала зокрема з сепаратистами на Донбасі), військовослужбовці та журналісти пропагандистських ЗМІ.

Читайте також:
Ансамбль Александрова насправді летів давати концерт у розбомблене Алеппо

Хто загинув у катастрофі російського військового Ту-154

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна