Нардеп від Блоку Порошенка підписав подання до КС про скасування декомунізації разом із “регіоналами”

 

Народні депутати від “Опозиційного блоку” та деяких інших фракцій і груп, зокрема БПП, подали подання до Конституційного Суду щодо визнання неконституційним закону про декомунізацію.
Про це 31 травня повідомила прес-служба “Опоблоку”.

Зазначається, що подання підписали 46 нардепів, при цьому у додатку їх 48.

Уповноважені – близький соратник Віктора Медведчука Василь Німченко та Дмитро Шпенов  (обидва – “Опоблок”).

Також серед підписантів – депутати Мартовицький, Колесніков, Воропаєв, Матвієнков, Долженков, Павленко, Скорик, Білий, Ківалов, Нечаєв, Папієв, Іоффе, Дунаєв, Бахтєєва, Новінський, Шуфрич, Шурма, Ларін, Сажко, Мірошниченко, Безбах, Барвіненко, Кісельов, Омельянович, Козак, Бойко, Королевська, Шенцев, Вілкул, Гусак, Мирний, Гусак, Гальченко, брати Добкіни, Бакулін, Мороко, Павлов, Солод, Кіссе, Звягільський, Льовочкіна, Єфімов, Мураєв, Святаш та деякі інші (кілька підписів нерозбірливі).

Як визначила “Новинарня“, подання щодо скасування декомунізації підтримав принаймні один нардеп від Блоку Петра Порошенка – Єфімов Максим Вікторович, обраний по мажоритарному округу №48 (Краматорськ, Донецька область).

Єфімов був генеральним директором ВАТ “Енергомашспецсталь” у Краматорську і лише 2 серпня 2014 року написав заяву про вихід з Партії регіонів.
До ВР балотувався як самовисуванець, у парламенті одразу приєднався до БПП.

На думку Василя Німченка, положення оспорюваного закону про декомунізацію “порушують права і свободи громадян, ст. 15 і ст. 34 Конституції України, суперечать демократичним нормам і міжнародним стандартам”.

Також, на переконання “опоблоківця”, закон про декомунізацію “провокує розкол суспільства за ідеологічною, соціальною і духовною ознаками та створює реальні загрози державності України”.

За даними на сайті КСУ, конституційне подання передано на вивчення в секретаріат суду.

Як відомо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила внесений Кабінетом Міністрів закон „Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки“ № 317-VII
Документом забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб, визнаються борцями за незалежність України бійці УПА та ін.
Протягом року і кількох місяців закон було реалізовано – перейменовано міста, вулиці, знесено пам’ятники Леніну тощо.

Читайте також:
Суд в Одесі скасував рішення міськради, спрямоване проти декомунізації вулиць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна