Членам уряду й парламенту Чорногорії, які підтримали вступ у НАТО, заборонили в’їздити в РФ, – ЗМІ

 

Політикам Чорногорії, які підтримали вступ країни в НАТО, заборонили в’їзд у Росію.

Про це повідомили місцеві ЗМІ, інформацію підтвердили в Соціал-демократичній партії Чорногорії, інформує УНІАН із посиланням на РБК.

Про внесення 70 чорногорських політиків, депутатів і урядовців у російський “чорний список” повідомило з посиланням на джерела місцеве видання Pobjeda.

Серед тих, хто потрапив у список нев’їзних, у матеріалі названі прем’єр країни Душко Маркович, колишній глава уряду Міло Джукановіч і 46 депутатів парламенту, що підтримали вступ країни в НАТО.

Міністерство закордонних справ Чорногорії заявило, що направить Москві запит щодо заборони на в’їзд. Джерело РБК в МЗС Росії порадило чорногорським чиновникам звернутися за інформацією про ситуацію в консульський відділ посольства РФ.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи відомо Кремлю що-небудь про нібито заборону на в’їзд в РФ прем’єра і екс-прем’єру Чорногорії, а також спікеру парламенту цієї країни, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав: “Ні, нічого не відомо”.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше глава МЗС Чорногорії Срджан Дарманович заявив, що Росія грубо втрутилася у внутрішні справи Чорногорії, намагаючись перешкодити наміру влади цієї країни вступити в НАТО.

Росія у відповідь заявила, що чорногорські влади такими звинуваченнями намагаються виправдати перед власним населенням вступ до НАТО.

Читайте також:
Парламент Чорногорії ратифікував вступ країни до НАТО

У Чорногорії “рашисти” готують референдум за кримським сценарієм, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна