Міністр соцполітики затвердив фінансування “ватних” ветеранських організацій у повному обсязі, – Різниченко

 

Як заявив громадський активіст Дмитро Різниченко, у понеділок, 29 червня, міністр соціальної політики Андрій Рева підписав рішення про виділення коштів державного бюджету на фінансування ветеранських організацій за старою схемою, що не передбачає конкурсного відбору.

“Міністр соцполітики Андрій Рева сьогодні підписав піврічне фінансування ватних псевдоветеранських організацій в повному обсязі. Вся робота громадськості, всі журналістські розслідування, вся увага суспільства, всі домовленності й обіцянки одним махом – на пси. Сепари отримали бюджетні гроші, які хотіли”, – написав Різниченко у “Фейсбуці”.

Раніше Різниченко повідомляв, що на зустрічі з представниками ветеранських ГО та громадськості міністр соцполітики Рева ухвалив “компромісне” рішення щодо прямого бюджетного фінансування ветеранських громадських організацій через Мінсоцполітики​ і Держслужбу у справах ветеранів та учасників АТО.

“Міністр прийняв остаточне рішення – виділити 10 млн. грн. із бюджету міністерства, щоб оплатити півроку існування “старих” ветеранських організацій. А вже з липня, пообіцяв Рева, має розпочатися фінансування ГО на конкурсній основі”, – розповів тоді Різниченко в коментарі “Новинарні“.

Після обговорення нових принципів розподілу коштів серед ветеранських ГО в Держслужбі в справах ветеранів та учасників АТО повідомлялося, що в липні має бути створена робоча група, яка здійснюватиме конкурсний відбір запропонованих проектів від громадських організацій.

Нагадаємо, 11 квітня представники ГО – учасники засідання при Держслужбі у справах ветеранів та учасників АТО – проголосували за перехід до фінансування ветеранських організацій на відкритій конкурсній основі.
Це стало наслідком активних протестів АТОвців та волонтерів проти прямого виділення бюджетних коштів для “старих” ветеранських спілок, незалежно від їх роду діяльності та активності.

Ініціатором акції став Дмитро Різниченко – громадський активіст та ветеран батальйону “Донбас”, який на попередніх зборах відзначився тим, що вдарив лобом в обличчя голову громадської ради при Міністерстві оборони, 67-річного генерал-полковника запасу Віктора Палія.

Різниченко та інші активісти наголошують, що по суті прорадянські ветеранські організації отримують величезні суми з державного бюджету України без конкурсу проектів, і ці кошти йдуть здебільшого на статутну діяльність та бюрократичні потреби.

Читайте великий матеріал “Новинарні“:

“Будьте ви прокляті”. Як волонтери й АТОвці відсувають псевдоветеранів від бюджетного корита

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.