Католицький митрополит Львова вважає, що війна на Донбасі – кара українцям за геноцид поляків на Волині

 

В інтерв’ю польському католицькому тижневику “Niedziela” Львівський архієпископ-митрополит Римо-католицької церкви Мечислав Мокшицький розповів, що українському народу потрібно визнати свою вину у “геноциді поляків” та очиститися від цього гріха, тому що він пов’язаний із війною на Сході України.

На запитання про те, чи може молитва у майбутньому принести довгоочікуваний мир і спокій Україні, архієпископ Мокшицький заявив, що війну варто сприймати й у духовному ключі – українські молодики гинуть там або повертаються скаліченими.

“Україна повинна задуматися, чому так відбувається. Господь не є Богом, котрий карає свій народ, своїх дітей, а дає нам знати, нагадуючи про своє право любові до іншої людини. Гадаю, що особливо ця відповідь повинна з’явитися зараз, в році появи Богогродиці у Фатімі, котра говорила, що комунізм є карою за гріхи, за відвернення від Бога, а одночасно закликала до повернення, покути і перепросин Господа. На українському народі надалі висить гріх геноциду, до якого йому важко донині признатися і з якого важко очиститися, хоч було кілька спроб так зробити, поміж іншим у 70-ту річницю подій на Волині”, – сказав митрополит Мокшицький

Далі по тексту митрополит висловлює переконання, що допоки українці не визнають своєї вини та не очистяться від цього гріха, не матимуть благословення, зазначає “УП. Життя”.

За його словами, українцям потрібно перепросити у поляків за цей великий гріх геноциду.

“У цьому контексті молімося за навернення Росії – щоб поважала інші народи”, – додав Мечислав Мокшицький.

Читайте також:
Польська влада просить США про екстрадицію 98-річного українця,
якого звинувачують у воєнних злочинах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна