У Франківську відтворили бій Армії УНР і Війська польського проти червоної армії Будьонного. ФОТОРЕПОРТАЖ

В Івано-Франківську 28 травня, в рамках відзначення Дня Героїв, у парку імені Шевченка відтворили фрагмент бою Армії УНР та Війська польського з більшовицькою армією Семена Будьонного.
У реконструкції бою взяли участь близько сотні учасників українських та польських історичних клубів, повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Укрінформ”.

“Цього року ми вирішили вперше запросити на реконструкцію бою польські клуби, аби показати фрагмент бою літа 1920 року, коли Армія Української Народної Республіки та Війська польського перемогли армію Будьонного”, – розповів начальник відділу внутрішньої політики Івано-Франківської міської ради Ігор Кінаш.

За його словами, у відтворенні цього бою взяли участь близько сотні людей – учасники військово-історичних клубів з Одеси, Києва, Львова, Вінниці, Кам’янця-Подільського, із польських клубів міст Варшава, Мальборк, Кельце і Гнезно.

За словами Кінаша, така акція нагадує франківцям та гостям міста про історичну єдність українців та поляків.
Адже у той період “завдяки спільним зусиллям Армії УНР та Війська польського вдалося уникнути цього «визволення» Європи», коли у Варшаві та Берліні, за вказівкою Сталіна, кілька тижнів поспіль вивішували червоні прапори”.

У реконструкції бою, окрім стрілецької та артилерійської зброї з піротехнічними зарядами, використали бронетехніку та кулемет Максима, з яким воювали в період 1917-1920 років.

Читайте також:
“Воїни”: пропагандистський набір плакатів
10-тисячним накладом іде у військові частини. ФОТО

Польська влада просить США про екстрадицію 98-річного українця,
якого звинувачують у воєнних злочинах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.