“Призначення “беркута” в команду мера Дніпра Філатова – це плювок в обличчя нам усім”

 

Марина Данилюк-Ярмолаєва
журналіст

(FB)

Як професійного піарника, мене схвалював навіть не факт призначення колишнього командира дніпропетровського “Беркута” в муніципальну поліцію.
Турбує, як це мер Філатов подавав це рішення.

“Мы живем в сложное время. Которое требует профессионалов. Это реалполитик посложнее хрустальных иллюзий и соплей в фейсбуке”.
Не варто дивуватися, чого в країні кількість ностальгючих за господарниками і доларом по 8 не лише не зменшується, а й стабільно нарощує рейтинг. Реалполітік кого завгодно може підняти із дна, відбілити хімчистокою найганебніші плями репутації. І втюхнути юрбі: це професіонал. Якого біса нердам із соцсєтєй згадувати про його мутне минуле.

“Андрей Ткаченко остановил непоправимое, когда из консерватории снайпер начал стрелять в днепровских беркутов и ранил шесть человек”.
Такими темпами Небесную сотню можна буде через деякий час звинувачувати у відвертому бандитизмі і участі в антидержавному заколоті. Антимайдан оголосити альтернативним поміркованим заходом, відмінним від істерики в фейсбуці. Всі беркути, вбиваючи когось на Інститутській “остановляли непоправимое” – берегли свої ряди від убивств, були на службі, виконували наказ київського начальства.

“Ткаченко прошел полубезумную люстрационную проверку”.
Ідею люстрацій, переатестації, чистки рядів від амбітних і безпринципних професіоналів за усіх влад і режимів можна оголошувати офіційно спущеною в унітаз.

У підсумку справа не в Ткаченку і його новій кар’єрний сходинці. Тобі відверто полюють в обличчя. І коли жертва дрібного хуліганства сказала: “та що за хрінь?” і полізла за хустинкою, аби витерти чуже харкання, хуліган ще й поржав, що ти той плювок не ковтнув.

Нарешті я зрозуміла, чого на четвертому році після того кривавого Майдану ніхто з основних злочинців не сів. А навіть втік до Росії і побудував не менш комфортне життя з російським паспортом.

Просто кожному чиновнику в цій державі потрібні підлеглі роботи, тупі виконавці наказів. А щоб протягнути чергового термінатора на потрібну посаду, майбутній шеф розкаже і про снайпера на даху консерваторії, і про те, як очільник “Беркута” на Майдані “останавливал непоправимое”.

Після таких факапів не хочеться думати про третю революцію зі щоденними риторичними питаннями “здохнеш ти тут чи ні”, “буде штурм профспілок чи деза”, “куди в біса веде уся ця херня”.

У мене в пам’яті на все життя відбилися білі простирадла на трупах в фойє готелю “Україна”.

Для мене не просто так прийняти, що це були лохи-простаки, яких зупиняв якийсь мужній регіональний “беркут”, щоб “остановить непоправимое”. А через кілька років шеф того “беркута” успішну прилаштує дупу в нове прогресивне відомство.

Читайте також:
Відпустити не можна затримати. Втеча “беркутів” від суду – налагоджена система

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна