Укроборонпром продемонстрував дію вогневого комплексу нових бронетранспортерів БТР-4

 

“Укроборонпром” провів демонстраційні випробування вогневого комплексу новітніх бронетранспортерів БТР-4. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Військовий інформатор”.

На військовому полігоні під Харковом, за участю фахівців Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О. Морозова (ХКБМ) та представників Міністерства оборони України влаштували серію демонстраційних вогневих випробувань бойового модуля БМ-7 “Парус” зі складу модернізованого колісного бронетранспортера БТР-4.

Зокрема, було проведено різні вогневі випробування із застосуванням 30-мм автоматичної гармати ЗТМ-1, 30-мм гранатомета і кулемета калібру 7,62 .

За словами представника ХКБМ, ефективний радіус дії 30-мм автоматичних гармат, якщо застосовувати по наземних цілях, таких як легкоброньована техніка, становить 1500 м, тоді як неброньовані цілі можуть бути уражені на дальності в 4000 м.

Завдяки встановленій 30-мм автоматичній гарматі БТР-4 здатний ефективно боротися з колісним бронетранспортером типу БТР-80 і його модернізованим варіантом БТР-82, гусеничними машинами піхоти БМП-2 і більш сучасними БМП-3. Також гармата може вражати низькошвидкісні цілі (вертоліт або безпілотний літальний апарат) на малих висотах до 2000 м та на похилій дальності в 2500 м.

Крім основної гармати, на бойовому модулі встановлено 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117 українського виробництва. Гранатомет призначений для ураження живої сили і вогневих позицій противника, розташованих в укриттях, траншеях і за природними складками місцевості. Прицільна дальність гранатомета становить близько 1500 метрів.

Для ураження незахищеної живої сили можливе застосування кулемета КТ-7,62 українського виробництва (київський завод “Маяк”).

Крім цього,БТР-4 може застосовувати ракетне озброєння. 130-мм протитанковий ракетний комплекс “Бар’єр” також встановлюється на башті бойової машини.

Комплекс озброєння нових українських бронетранспортерів дозволяє успішно застосовувати його на поле бою, в тому числі проти зразків сучасної бронетехніки потенційного противника.

Читайте також:
Порошенко проінспектував випробування
новітньої української ракетної техніки на півдні. ВІДЕО

20 вартих уваги бойових машин із виставки “Зброя і безпека”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна