Програма Дня Києва: де розважитись у столиці 27-28 травня

Фестиваль «Зустрінемось! – З війни до миру»

Що цікавого: Організатори фестивалю запрошують демобілізованих учасників АТО, воїнів-добровольців, членів їхніх родин, волонтерів, усіх тих, хто хоче висловити подяку нашим захисникам і поклонитися сім’ям загиблих Героїв. У межах фестивалю ви зможете отримати кваліфіковану допомогу юристів, психологів, реабілітологів, послухати пісні у виконанні українських музикантів, відвідати фотовиставку та ярмарку вакансій.

Коли: 27 травня, 14:00

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

Скільки: Безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

Мегамарш у вишиванках

Що цікавого: Традиційний весняний Мегамарш у вишиванках у Києві. Захід без політики, лише національні прапори, гарні вишиванки і однострої.

Коли: 27 травня, 13:00

Де: Станція метро «Золоті Ворота»

Скільки: Безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

25-й благодійний «Пробіг під каштанами»

Що цікавого: Наймасштабніша спортивно-благодійна акція в Україні. Проходить щорічно, починаючи з 1993 року. Останні 17 років учасники Пробігу допомагають дітям з вродженими вадами серця. Кошти, зібрані під час пробігу, спрямовуються на придбання життєво необхідного медичного обладнання для Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Коли: 28 травня 09:00

Де: Михайлівська площа

Скільки: 150 – 250

Більше інформаціїFacebook, реєстрація

Фестиваль «Кураж Night Market»

Що цікавого: На цих вихідних земля приємно піде з-під ніг, тіло захоче співати і танцювати, руки самі знайдуть класні речі. Три дні шоу, музики, покупок і повний #покуражим за підтримки посольства Індії. Денна, вечірня і нічна програма одночасно. У планах – знайомство з крутою Індією!

Коли: 26 – 28 травня

Де: Арт-завод «Платформа» (вул. Біломорська, 1)

Скільки: 50 – 70 грн

Більше інформаціїFacebook

Гастрономічний пікнік

Що цікавого: Накриваємо галявину. На дачі, в лісі, на березі, клумбі і футбольному полі, бо прийшов час пікніків. А разом з ним – маркет «Гастрономічний пікнік». Все, що потрібно для пікніка – від їжі і посуду до гарного настрою – запропонують вам найкращі українські виробники.

Коли: 27 – 28 травня

Де: D12 (вул. Десятинна, 12)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

День Києва на Софії і Поштовій площі

Що цікавого: День народження столиці – це не тільки свято одного з міст України, а також і можливість показати, що столиця готова об’єднати гостей з усієї держави на європейському рівні. Чотири дні святкування Дня Києва будуть привабливими завдяки своїй насиченій культурно-мистецькій програмі: 25 травня – День латини, 26 травня – День танго, 27 травня – Святкова хода та День вальсу, 28 травня – Український танець та Гала-концерт.

Коли: 25 – 28 травня

Де: Софіївська площа, Поштова площа

Скільки: Безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль мистецтва та театральних колективів «Русанівка Fest»

Що цікавого: На вас чекають виступи театральних колективів, ансамблів бальних танців, квести для дітей, майстер-класи.

Коли: 26 – 28 травня

Де: Русанівська набережна

Скільки: Безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

Ярмарок народного мистецтва до Дня Києва

Що цікавого: Свято мистецтва, естетичної краси та спілкування з митцями у ці дні чекає вас на просторому подвір’ї музею. Вишивальники, ткачі, гончарі, ложкарі, іграшкарі, майстри з обробки дерева, шкіри, лози та багато інших демонструватимуть свої вміння. Кобзарі та лірники під акомпанемент саморобних музичних інструментів виконуватимуть історичні пісні та думи. Ярмаркове дійство доповнять сопілкарі ліричними та веселими мелодіями.

Коли: 27 – 28 травня

Де: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19)

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebook

Музичне свято «Radio Day»

Що цікавого: Щорічна традиція святкувати день радіотехнічного факультету НТУУ «КПІ» збігається зі святкуванням Дня Києва. Останні кілька років RADIODAY відвідували понад 12 000 студентів з усього Києва і ближніх міст.

Коли: 27 травня, 14:00

Де: Стадіон «Старт» (вул. Шолуденка, 26 – 28)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Змагання з велоспорту «Race Horizon Park»

Що цікавого: Українська велогонка Race Horizon Park визнана міжнародними експертами. Отримавши статус категорійної (1.2), вона потрапила до календаря Міжнародного союзу велосипедистів (UCI). Окрім іміджу та престижності, цей статус значно розширив кількість учасників, збільшив довжину маршруту та підвищив рівень суддів і професіоналізму велогонщиків.

Коли: 26 – 28 травня

Де: вул. Хрещатик

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebook, сайт, реєстрація

Відкриття Міжнародного фестивалю мистецтв «Anne de Kiev Fest»

Що цікавого: Фестиваль на честь легендарної жінки, королеви Франції – Анни, доньки Ярослава Мудрого. У програмі прем’єра в Україні славнозвісного французького сорту троянд Anne de Kiev з висадкою перших ста кущів та прем’єра вистави «Ярославна – королева Франції».

Коли: 26 травня 19:00

Де: Пам’ятник “Анна Ярославна. Королева Франції” (Львівська площа)

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebook

Фотовиставка «TheWoman: Revelation»

Що цікавого: Фотопроект «TheWoman: Revelation» української фотографині Тетяни Кізєєвої представить фотографії про справжню жіночу красу та розповість про жінку, її природню привабливість, про те, що краса – це вміння бути собою і бути вільною від стереотипів.

Коли: 24 – 30 травня

Де: Spivakovska Art:ego Culture Center (вул. Саксаганського, 59б)

Скільки: Безкоштовно

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль «Craft Beer Fest»

Що цікавого: На три теплих, майже літніх дні ВДНГ перетвориться на центр Києва. Принаймні на пивний центр, тому що тут відбудеться найбільший фестиваль крафтового пива в Україні. Головною дійовою особою, звісно, є пиво: на фестивалі будуть провідні українські крафтові броварні з новинками, презентаціями.

Коли: 26 – 28 травня

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

Скільки: 100 грн

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль «День незалежності Грузії в Україні»

Що цікавого: Усі кияни і гості столиці зможуть познайомитися з культурою теплої і яскравої Грузії на наймасштабнішому гулянні весни. На гостей чекає насичена концертна програма: виступ дитячого танцювального колективу і відомого в Європі ансамблю танцю BATUMI, ансамблю ім. П. Вірського, виступ електро-фолк бенду Kahaberi & Khanums, а також вокального квартету«Qartuli xmebi». Справжньою окрасою свята стане неперевершена вокалістка, представниця Грузії на конкурсі Євробачення-2017 Тако Гачечиладзе.

Коли: 27 травня, 11:00

Де: Співоче поле

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль «Kyiv Weekend Fest»

Що цікавого: Сімейне свято до Дня Києва. На #KyivWeekendFest-і працюватимуть: дитяча та арт-зони; зона флеш-мобів; кілька концертних майданчиків.

Коли: 27 – 28 травня

Де: Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця» (вул. Госпітальна, 24а)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Фестиваль «That’s Wassup vol.1»

Що цікавого: Протягом двох днів на вас чекає виставка робіт 29 молодих митців у галузі живопису, ілюстрації, перформансу, інсталяції, анімації та фотографії. Усе це – під музику від 20ft Radio.

Коли: 27 – 28 травня

Де: Центр сучасного мистецтва M17 (вул. Антоновича, 102-104)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Забіг «Kyiv City Race»

Що цікавого: Ти справжній орієнтувальник? Заціни подовжену міську дистанцію та перевір себе на спринті у Ботанічному. Ти ще не бігав з картою? Це твій час спробувати! Орієнтуватись містом зможе кожен, група OPEN – вдалий вибір для твого першого старту. Два дні у столиці, наповнені святами, дві такі різні, але дуже цікаві дистанції. KYIV CITY RACE – це подовжена дистанція у самому центрі столиці. Напередодні – KYIV CITY SPRINT – спринт у Ботанічному саду ім. Гришка.

Коли: 27 – 28 травня

Де: Локації міста

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebookРеєстрація

Перший чемпіонат України з мотостантрайдингу FSCU

Що цікавого: Перший всеукраїнський чемпіонат зі стантрайдингу. Організатори BestKNUFest – cmNgo Production заохочують молодь столиці до масштабного дійства та закликають усіх охочих взяти участь у чемпіонаті. Чемпіонат з мотостантрайдингу – перший та єдиний в Україні. Це інноваційний вид спорту для відважних та сильних духом людей, у якому головне – жага до нових вражень та відчуттів. На глядачів чекає: незабутнє екстремальне мотошоу; виступи українських виконавців та діджеїв; фаєр-шоу; безліч призів та багато іншого.

Коли: 27 травня, 12:00

Де: Екстрим-парк «X-Park» (Парк Дружби народів)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформаціїFacebook

Біговий марафон «Kyiv Euro Marathon 2017»

Що цікавого: Другий Kyiv Euro Marathon став спортивно-розважальним компонентом міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення”. Мета – зміцнення іміджу України як туристично-привабливої країни; пропаганда здорового способу життя та залучення населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом.

Коли: 27 травня 08:00

Де: НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська, 55)

Більше інформаціїFacebook, Реєстрація

VIII Фестиваль грузинської культури

Що цікавого: Фестиваль грузинської культури, присвячений 26-ій річниці Незалежності Грузії. На честь визначної дати відбудеться святковий концерт, в якому візьмуть участь ансамбль грузинських народних танців «ІБЕРІЄЛІ», Фольклорний ансамбль грузинського культурно-освітнього центру, Шмагі Тагіашвілі, Кеті Шамугія та інші. Запрошенi відомі виконавці із Грузії – Ethno Jazz Band Iriao.

Коли: 28 травня 18:00

Де: Центральний будинок офіцерів Збройних Cил України (вул. Михайла Грушевського, 30/1)

Скільки: Не вказано

Більше інформаціїFacebook

Джерело: Укрінформ

Читайте також:
Населення Києва зросло на 1 мільйон осіб – статистика МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна