Олігарх Дерипаска пропонував дати свідчення проти керівництва Росії в обмін на імунітет у США, – ЗМІ

Російський олігарх Олег Дерипаска пропонував дати свідчення Конгресу США щодо втручання РФ у американські вибори в обмін на повний імунітет.
Про це повідомляє “Новое время” з посиланням на The New York Times.

Видання зазначає, що, за інформацією офіційних джерел у Конгресі, Дерипасці відмовили. Таке рішення пояснили тим, що воно ускладнить роботу федеральних слідчих у кримінальних справах.

Пропозиція Дерипаски з’явилася на тлі підвищеної уваги до його зв’язків із політтехнологом Полом Манафортом, який очолював передвиборну кампанію Дональда Трампа, а раніше працював в Україні на Віктора Януковича і був обвинувачений НАБУ в отриманні коштів із “чорної каси” Партії регіонів.

Раніше повідомлялося, що російський мільярдер Олег Дерипаска позивається до інформаційного агентства Associated Press щодо “наклепу” через повідомлення про його ділові зв’язки з Манафортом.

Власник холдингу “Базовий елемент” Олег Дерипаска свого часу був найбагатшою людиною Росії. Його називали “алюмінієвим королем Росії”.
У 2017 році він опустився у російському рейтингу Forbes на 41-ше місце, у світовому – на 315-те.

Читайте також:
Путін особисто брав участь у кампанії зі втручання у президентські вибори в США, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.